Hur man installerar en septitank

Denna handledning kommer att lära dig grunderna i utformar och installerar en septitank. Detta är inte ett jobb för de oerfarna gör-det-Självaren. Behöver du några traktorgrävare och kran eller konstruktion erfarenhet eller du kan stöta på problem snabbt. Om du har en vän som du kunde muta med ett erbjudande om middag, kan deras erfarenhet arbeta till din fördel.

Instruktioner

•Välj först och mest viktigt, du måste kontrollera med de riktiga myndigheterna: stat, län, stad och andra lokala personer som mobil hem parkera ägare, underavdelning grupp, gemenskapen rådets, etc. Detta är att se till att din fastighet uppfyller minimikraven för installationen av en septitank. Du kommer att behöva informera om storleken av tank och dränering (eller läcka ut) fältet du tänker sätta i. Andra överväganden du måste överväga är: bakslag, begränsning av markens funktioner, underhåll tillgång och möjliga utbyte eller expansion inom en snar framtid. Någon eller alla av dessa kan bevisa en stötesten för dig i din strävan.

•Du måste layout ditt system på en skalenlig ritning av partiet där systemet är att installeras. Detta kommer att låta dig veta om du har den minsta storleken mycket nödvändigt. I de flesta, men inte alla, fall krävs minst 3/4 av ett tunnland.

•Du måste bestämma höjden på säsongsbetonade hög grundvattennivå eller begränsande jord lagret. Detta kommer att avgöra om du har djup nödvändigt att konstruera och installera septitank du planerar. Du måste ha, på ett minimum, minst 4 fötter från begränsande Mark-funktionen.

•En annan faktor att beakta är layouten av septiktank och avloppet fält. Kom ihåg att underhållsfordon som kommer att rensa ut tanken med jämna mellanrum är mycket tunga fordon. Du inte vill att de kör över någon del av tanken eller rören leder till fältet tank eller avlopp.

•När du har gjort allt detta, dra ut och leta upp din tank och fältet på en tomt karta. Skicka detta, med alla andra pappersarbete, till lämpliga myndigheter. De kommer att gå över papper och konstruktionsritning och kontakta dig att du känner till några förändringar eller ytterligare information de behöver, eller ge dig behörighet.

•När du har gjort alla papper och har tillstånd som krävs, kontakta de lokala verktyg för att låta dem veta du planerar att gräva. De kommer att skicka någon att markera sina platser under jord så att du vet var du ska undvika. Markera ut din planerade utgrävningar på marken med krita eller vit färg och gör dig redo.

• Din installationen kommer att fortsätta i tre steg: rör från house till tank, slamavskiljare och dränera området. Se till att du gräva rätt nedgången från huset till tank så slammet rinner neråt. Tanken bör installeras av en entreprenör med erfarenhet, som tankar är tunga och kan orsaka allvarliga skador eller dödsfall om misskötts. Från tanken till avloppet fältet måste du också ha ordentlig lutning och motgångar.

•När du har installerat allt och alla områden kontrolleras för läckage, du är redo att täcka upp allt igen. Kontrollera att du markerar platserna för tank ventilen och avlopp täcker. Det gör det lättare att gräva upp för underhåll av tanken.

•Att 's det för grundläggande konstruktion och installation av en septitank. Om du vill komma in i detta område med mer i detalj, kontakta mig. Jag kommer gärna att förse dig med alla typer av tabeller du behöver för att korrekt utforma, installera och underhålla din septitank.