Hur man installerar en ovan mark Pool Liner

Ett av de enklaste steg i att få en ny ovan mark pool redo för simning är att installera liner. Hårt arbete av utjämning marken och ställa in sidorna sker; liner signaler slutvarvet innan simning kul. För en långvarig liner och säker roligt i poolen, inte slarva när det är dags att installera liner. Ta din tid och rekrytera lite hjälp.

Instruktioner

•Var din liner och utveckla det helt. Lägg det ut i solen för att få värmas upp. Ju varmare liner desto lättare är det att arbeta med.

•Build en sand vik runt nedre kanten av poolen. Täcka hela området med marken din pool kommer att sitta i en två-tums lager av halvfint sand. Detta gör det mjukare att gå på, och hjälper håller stenar och gräs från att skada din liner.

•Lay en 6-tums lång kil av sand helt runt den nedre väggen i din pool. Använda en tyngre korn sand, och bildar en kil av sand på en 45-graders vinkel mot botten. När du är klar, Använd en tamper verktyg eller din fot för att packa ner sanden.

•Dra liner i poolen med hjälp av ett eller två biträden. Gå över toppen av poolen och försöka få det så centrerad som möjligt. Fastställa liner så det faller i poolen och sedan drapera överskott liner över sidan av poolen. Låt inte gå av kanterna och dra inte liner tätt. Dra tills liner vidrör marken och alla sidorna av poolen.

•Sätt trim på toppen av din liner runt kanten att hålla liner på plats. Se till att fodret passar löst i detta skede, med en 2-tums överhäng runt sidorna.

•Placera vatten slang inne pool och börjar fylla poolen. Räkna ut alla veck och rynkor som fyller poolen. Fylla inte för snabbt, eller det blir svårare att räkna ut rynkor. När poolen är fylld upp ca 6 inches, är liner svårt att flytta.

•Fyll poolen helt efter att ha arbetat ut rynkor. Få filtret på plats innan vattennivån kommer till filter hålen. Se instruktionerna för din specifika pool för korrekt filter placering.