Hur man installerar en Oval Pool Liner

Installera en pool liner är förmodligen projekt som de flesta människor anser är för en professionell. Men med några gemensamma verktyg, bra instruktioner, några vänner att låna ut en hjälpande hand när det behövs och ett ordentligt förberedda utrymme, det kan ske genom den genomsnittliga gör-det-Självaren. Följande steg för steg instruktioner kan göra det enkelt, spara massor av pengar och ge dig och din familj många år av nöje och njutning kopplar av i din egen pool.

Instruktioner

•Transport pool liner kartongen till en närhet till pool plats plats. Öppna den förpackning eller behållare för hand--utan någon form av verktyg – att skilja kartong tätningar så att inga vassa föremål kommer att komma i kontakt med nya pool liner och punktera materialet. Ta bort liner material från kartongen och placera den på marken bredvid pool vägg montering. (Om en stor presenning är tillgänglig, det är en bra försiktighetsåtgärd att sprida ut och lägga liner ovanpå tarp i solen för att koppla av materialet.)

•Ha din hjälpare omger hela liner och lyfta den upp och över väggarna vid poolen. Den släta sidan bör vara nere och cove sömmen (böjda söm) måste centreras på jorden viken vid basen av väggen. Beroende på storleken av poolen har du en eller två raka sömmar som löper vinkelrätt mot långa sidorna av poolen och längst. Dra sidorna av linern upp och över toppen av pool väggen. Se till att vik sömmen är fortfarande centrerad på och röra jorden viken. Vik den överskjutande liner du har kvar i händerna över muren och använder kläder stift eller våren klipp att fästa liner i poolen väggen. Låt liner hänga lös på denna punkt.

• Få innanför väggarna pool och på toppen av liner att jämna ut alla rynkor som kan ha utvecklat längs botten under installationen. Placera plast coping i position på pool väggen, tillåta liner att hänga löst på denna punkt.

•Starta fylla poolen med vatten mycket, mycket långsamt samtidigt som du och din hjälpare arbetar alla rynkor av liner på botten av poolen. Det bästa sättet är att vara på dina händer och knän och push- eller pull liner mot rörets vägg att ta bort rynkor. Utföra den här proceduren tills du har tagit bort alla rynkor i området vägg.

•Ta bort plast coping från toppen av väggen en bit i taget. Göra denna process i en medsols metod, utjämning liner i väggen som du går och ersätta klara varje gång. Fortsätt med detta tills vattennivån pool är på drift höjden som är korrekt för din pool i storlek.

•Dra liner tight och installera den plast coping helt runt hela väggen längd och installera den övre skenan för att säkra den på plats.

Tips & varningar

  • Var försiktig när du väljer pool webbplatsen platsen. Bör man förmodligen det mest nivå området på din gård område för enkel installation. Området bör också vara där minst skräp som stenar, pinnar, skräp, glas eller något som har en vass spets eller yta kan punktera din liner. Dessutom bör du överväga hur du skulle fylla poolen med vatten när du har sidoväggarna på plats och liner är installerat. Om du har stadens vattenförsörjning, kan du använda en slang. Om du befinner dig i ett landsbygdsområde, du kan ha en väl och behöver ha vattnet dras av tankbil--och så kommer behöver för att kunna ha tillgång för en typ av leverans. Dessa steg är som ska användas när pool bas järnväg, pool väggar och jorden cove är redan på plats och utbytet av liner är allt som behövs.
  • Vatten väger 8,3 kg per gallon, så en 1-tums djup pool med vatten på linern har en enorm mängd vikt, vilket gör itvery svårt att ta bort rynkor när vikten är på liner. Lägg inte till att mycket vatten alltför snabbt.