Hur man installerar en ludd fälla för tvättmaskin

Medan vi tänker ofta på lint ackumulationer som bara är ett problem i din torktumlare, är det lika problematiskt med din tvättmaskin. Som kläderna tumlas, agiterade fibrer från dina kläder kan bryta sig loss och sedan få spolas ned din VVS-linjer med avloppsvatten. Med tiden kan ludd bygga upp och täppa rören. Genom att installera en ludd fälla på slutet av din tvättmaskin slang, kan du fånga ludd och undvika problem på vägen. Installera en ludd fälla är en lätt uppgift som alla kan göra.

Instruktioner

•För på slangen klämma över avsluta av den tvättmaskin slang. Tillfälligt placera klämma så det sitter minst 6 inches från slutet av slangen till hålla den ur vägen.

•För den öppna änden av ludd fälla över avsluta av slang.

•För på slangen klämma ner en slang och över den övre kanten av ludd fälla. Använd den Phillips head skruvmejseln för att vrida skruven medurs till dra klämman tills det är hårt nog för att hålla lint fällan på plats.

Tips & varningar

  • Lint fällan måste rengöras regelbundet och den exakta frekvensen beror på hur mycket tvätt du gör. För att rengöra lint fällan, ta bort den och skaka ut innehållet över en soptunna.
  • Du kan göra din egen ludd fälla ut gamla strumpbyxor, så länge de är fria från hål. Placera strumpbyxor över avsluta av den tvättmaskin slang och skjut ett gummiband över strumpbyxor och på slang att hålla strumpbyxor på plats.