Hur man installerar en Liberty Backup Sump Pump SJ10

Systemets Liberty SumpJet SJ10 vattendrivna backup sump pump är en sekundär enhet som används för att eliminera mycket vatten akutåtgärder. Det använder kommunala vattenförsörjningen system för att ta bort vatten från sumpen väl och är inte avsedd att ersätta den huvudsakliga sump pumpen. Liberty SJ10 använder en bekväm "push-in" pipe passande. Installera, ansluta en kommunal vattenförsörjning röret gren till SJ10 inloppsventilen och bifoga ett PVC-rör till pumpens utlopp ventil.

Instruktioner

•Koppla bort befintliga sump pump från den elektriska kraftförsörjningen, att förhindra elstötar.

•Lägre SJ10 i sump pumpen väl. Botten av grå bostäder bör stiga ca 12 inches över det normala bevattnar jämnt i sumpen väl. Använda slangklämmor, ingår i installationspaketet Liberty SJ10 och klämma SJ10 till den befintliga sump pump utloppsröret i brunnen.

•Locate kommunal vattenförsörjning linje turn-off ventilen, vanligen beläget nära vattenmätaren vid ingången av vattenförsörjning röret in i byggnaden. Vrid ventilen så att handtaget är vinkelrätt, och inte parallellt, vattenförsörjning röret.

•Plumb en körning av rörledningar med en ny, bifogade avstängningsventil från kommunala vattnet matarledningen till Liberty SJ10. Du kan behöva anlita en rörmokare eller klippa och löda eller ansluta en ny gren av rörledningar till din kommunala vatten linjen själv. Kontrollera med din lokala byggnad koder avdelning för att avgöra om eventuella regler som förbjuder eller reglerar jobbet. Vissa kommuner kan kräva att plumb arbete till viktigaste vattenlinjen installeras endast av SAKAB, medan andra förordningar kan kräva ett bygglov och efterföljande kontroll av arbetet innan pumpen är aktiverad.

•Kontrollera att slutet av den nya linjen pipe är en ren skär och fri från skräp, lödtenn och grader. Använd en gradning för att ta bort grader genom att infoga i slutet av verktyget i röret och roterande metall bladet på ett cirkulärt sätt. Bladet tas bort och slätar ut grader i änden av röret. Torka i slutet av röret rent med en trasa.

•Sätt in den nya grenen från kommunal vattenförsörjning röret in i Liberty SJ10 inloppsventilen snabbanslutning. Om din nya framledningen är PEX rör, infoga röret direkt i pumpens ventil i en slät, rak rörelse. Om framledningen är CPVC eller koppar rörsystem, använda vass tång att ta bort en liten plast krage från montering inuti pumpens inloppsventilen. Infoga och tryck in röret i montering med en slät, rak rörelse.

•Measure och skär delar av 1 1/2-tums PVC-rör från den SJ10 utlopp ventil till sump pump ansvarsfrihet system. Anslut den PVC avsnitten tillsammans med PVC cement, följa tillverkarens anvisningar noggrant.

•Aktivera kommunala vattenförsörjningen vid vattenförsörjning ingången genom att stänga ventilen parallellt med ingången röret.

•Aktivera vattenförsörjning i den nya utbudet gren avstängningsventilen.

•Koppla in huvudsakliga sump pump och Liberty SJ10 pumpen till den elektriska kraftförsörjningen.