Hur man installerar en kloakledningen till en slamavskiljare

Förstå det gamla talesättet att "allt vatten rinner neråt" avser installation av avloppsledningen till septitank. Utom vill du inte ett snabbt flöde in i septitank från röret. Detta tillstånd kan orsaka vattnet att flöda för snabbt, lämnar fasta efter att täppa till avloppsröret med tiden. Genom att följa några grundläggande procedurer kan du installera ett avloppsrör i en septitank på den korrekta "drop" för korrekt flöde av vatten och fasta ämnen.

Instruktioner

Ställa in hösten

•Använd transit nivån och skjuta avsluta nivån på avloppsledningen punkt och septitank ingången för röret genom att hålla måttstock på dessa två punkter. Beräkna skillnaden mellan två mätningar. Septitank entré nivå måste vara lägre än den avloppsrör ut ur hemmet. Förstå att den korrekt "släpp" eller falla för avloppsledningen i septitank bör vara ca 1/4 tum för varje 10 fot rörsystem. Denna mängd fall eller släpp att korrekt genomföra fasta ämnen som ingår i varje avlopp till septisk system.

•Använd spaden att justera vinkeln eller släppa inne i diket med spaden. Som ett exempel, om kloakledningen skulle köra 100 fötter från hemmet till septitank ingången, skulle hösten uppgå till 2 1/2 inches.

•Använd transitering till justera varje bit av röret som är det placeras i avlopp linje diket. Du kan börja vid en "noll" med gå ut från hemmet och lägga till en negativ 1/4 tum i varje avsnitt av rör. Med andra ord, i slutet av det första 10-fot rör avsnittet bör du ha en negativ 1/4 tum. I slutet av den andra rör bör transitering läsa en negativ 1/2 tum och så vidare.

•Installera avloppet rör ett avsnitt i taget och kontrollera mängden höst med varje pipe avsnitt installation. Justera dike djup med spaden genom att lägga till eller ta bort jorden.

Installera och lim

•Torka varje avsnitt av rör med en trasa för att ta bort all smuts och skräp där rören kommer att para in i varandra.

•Använd piprensaren och applicera en generös mängd av lösningsmedlet grundligt bort någon utskrift och smuts som högspänningsnätet inte bort. Tillåta renare torka innan du går vidare till steg 3.

•Använd röret limma både manliga och kvinnliga portionr av avloppsledningen. Den manliga delen kommer in i den större kvinnliga delen av avloppsledningen. Varje pipa avsnitt kommer att ha en manlig och kvinnlig del på de motsatta ändarna av röret.

•För på två parning delar tillsammans medan limmet är fortfarande vått. Håll gemensamt på plats för ca 30 sekunder medan limmet obligationer två stycken tillsammans. Utföra denna anknytning tills du når septitank ingången.

•Sätt i slutet av avloppsledningen i septitank så slutet av röret sträcker sig cirka tre till fyra inches till och förbi den inre väggen av septitank. Försegla klyftan runt röret med rörmokare rep sigill att hålla avloppsledningen på plats och skapa en tätt för att hålla smuts och skräp från att falla i septitank.

•Back fylla diket med spade, försiktigt så att inte kasta några stora stenar ovanpå nya avloppsledningen.