Hur man installerar en kalksten fanér vägg

Hur man installerar en kalksten fanér vägg

Installation av kalksten fanér innebär en väsentligt annorlunda process än att installera standard och mer typisk tegel eller sten faner. Installationen av kalksten fanér innebär små eller inga injekteringsbruk mellan stenarna, och de är ofta staplade att göra en nästan obruten yta som verkligen liknar kalksten block staplas ovanpå varandra. Kalkstensväggar fanér kan installeras under en långhelg. Beroende på storleken på installationen, kan detta kräva flera assistenter, eftersom detta är ett perfekt jobb för flera personer som kan göras i löpande band-mode.

Instruktioner

•Sand hel vägg ytan där kalkstenen faner kommer att installeras, med en låg slippapper. Hitta och markera alla relevanta dubbar inom området för vägginstallation kalksten. Borra hål i dessa dubbar varje 12 inches, och varje 6 inches längs kanterna av området vägg på vilka kalksten fanér kommer att installeras. Borra hål i ett 12-tums rutnät i mitten av alla områden större än 2 fot torget som är tomma dubbar, och sätta gips ankare i hålen.

•Spread ribba ut horisontellt på väggen i den längsta möjliga täcker. Sträcka ut ordentligt och fäst den på plats med 3-tums galvaniserad träskruv som har passerat genom plast bricka brickor och skruvas fast i varje pilot hål. Överlappa alla sömmar från olika lister sektioner med minst 6 inches och säkra dessa sektioner på plats genom att borra fler hål varje 12 inches längs sömmarna.

•Täcka lister med murbruk. Använda en murslev att få murbruk i alla hål och helt täcka lister från vyn. Lägg till murbruk tills det finns minst en 1/4-tums jämnt fördelade murbruk lager ovanpå ribba.

•Let murbruket torka i tre timmar. Skrapa murbruk ytan med en kluven verktyg, som en trädgård gaffel, pitchfork eller metall rake. Skrapa ytor horisontellt och vertikalt för att förbereda dem för tillbehöret av faner. Låt murbruket torka i 2 dagar. Förbereda vattentätt material att täcka väggen om det börjar regna.

•Placera 1/4 tum av murbruk på baksidan av varje kalksten. Börja högst upp på väggen och skjut kalkstenen på plats i 30 sekunder. Ange nästa pjäs, med stora bitar först, precis intill den första delen att göra en jämn och ordnad vägg. Fortsätta att fästa bitarna tillsammans som tätt som möjligt att göra en obruten vägg.

•Använd ett tunt lager av injekteringsbruk mellan kalkstenen avsnitt om så önskas och om det är möjligt med kalksten sektioner placerade så nära varandra. Kontrollera att kalkstenen inte blir våta i ytterligare två dagar.

Tips & varningar

  • Kalksten ser bäst dess ordnad och jämnt storlek bitarna är bredvid varandra.