Hur man installerar en Handicap järnväg i dusch

Hur man installerar en Handicap järnväg i dusch

Installera en handikapp järnväg i duschen är obligatoriska om det finns rullstolsbundna eller äldre invånare i ditt hushåll. Även om ADA (Americans with Disabilities Act) anger att ledstänger bör vara monterade 33 till 36 inches över golvnivå, är privata hushåll inte bundna av dessa regler. Be den handikappade eller äldre invånare att visa dig sin Rekommenderad höjd och ledstången längd. Montera räcken på minst två väggar parallellt med golvet för bästa stöd och att förhindra att händerna glida ner i baren.

Instruktioner

•Measure rätt höjd från golvet med en stål måttband. Täcka monteringen inledningsvis på kakel med en bit silvertejp. Markera mittpunkt monteringsdetaljer på tejpen med en tuschpenna. Placera ett långt vattenpass mot det första märket. Centrerar bubblan och rita en vågrät linje över väggen med en tuschpenna. Täcka den andra punkten som montering med silvertejp. Att mäta och markera den andra punkten som montering.

•Clamp en 3/16-inch hårdmetallspets borr i en variabel hastighet drill/förare. Borrmaskinen inställd på den lägsta hastigheten och födde en pilot hål genom kakel vid respektive montering. Noggrannhet är viktigt. börja långsamt och tillåter inte borr att vandra.

•Montera en 1,25-tums hål-såg, belagda med diamond grus, in i övningen. Anslut en kort längd på slangen till den kalla vattenpost. Vrid kranen och ha en hjälpare direkt en tunn ström av vatten på hål-sågen vid borrningen genom kakel. Placera hål-såg center pilot borren i mindre förborrade pilot hålet. Aktivera borr och borra genom kakel med center pilot borr. Slutföra den större hål med yttre hål-såg utan att utöva överdrivet tryck. Stänga av vattnet när du är nästan genom kakel att förhindra vätning innervägg materialet. Upprepa med den andra monteringshål.

•Coat insidan av montering flänsarna av en ADA-kompatibel stödhandtaget Wingit montering med vattentät rörmokare tejp. Sätt in montering i hålet tills inre 1,25-tums diameter fläns passar in i sitt hål och yttre Monteringsdisken är jäms med kakel. Dra åt stadens fästskruv fast med borr/föraren försedda med en stjärnskruvmejsel lite. Denna åtgärd kommer att aktivera fastspänning mekanismen på insidan av montering. Installera andra montering. Torka bort överflödigt lim med en fuktig trasa.

•Skruva montering flänsarna av ADA-kompatibel stödhandtaget att para ihop flänsar på armaturerna med rostfria skruvar medföljer. Placera båda händerna på mitten av stödhandtaget. Utöva din vikt nedåt för att testa integriteten för installationen.

Tips & varningar

  • Bära latex handskar och skyddsglasögon när borrning kakel och passande en grab bar.