Hur man installerar en grundstötning spö för ett hus

Lightening strejker kan orsaka skada på ett hem elsystem och utgöra en säkerhetsrisk för åkande. Korrekt jordning huset kommer att bekämpa dessa skadliga effekter av belysning. Ett korrekt jordat hus består av sladdar kopplade till den neutrala bussen i den elektriska panelen och vidjor grundstötning utanför huset. Installera grundstötning staven är inte komplicerat, men det finns några faktorer som skall beaktas i installationen. Installera en grundstötning spö färdigställs i ungefär en timme.

Instruktioner

•Kontrollera med din lokala byggnad avdelning att ta reda på koderna i din stad som hör till grundstötning stavar. City-koder varierar, men vanligtvis staven måste införas 8 till 10 fötter i marken och 1/2-inch till 5/8-inch i diameter.

•Välj en plats för staven som ligger nära där kablarna från den elektriska panelen neutral buss lämna huset. Platsen bör vara 12 inches från stiftelsen att undvika sidfoten.

•Dig ett hål 6 inches djupt med trädgårdsarbete spackel så att du har ett hål där att sätta stången. Placera stången i hålet.

•Konfigurera en 6-fots trappstege bredvid stången på plan mark. Säkerställa att stegen är stabil innan klättring det.

•Placera en pole pounder över Nordpolen och slam det ner på stolpen. Lyft upp stången pounder och slam det ner igen. Varje gång du slam det ner stången kommer att driva vidare i marken. Fortsätt med detta tills stången har satts till rätt djup. Använda en slägga för det slutliga inches som pole pounder är för lång att göra.