Hur man installerar en franska avlopp runt en lada

En fransk avlopp är bara en fancy termen för en grus-fyllt dike. Dessa diken är utformade för att blockera vattenflödet genom marken och styra den till önskad plats. När du installerar en franska avlopp runt en byggnad, som en lada, spärras avlopp vatten som annars skulle gå neråt tills den når grunden för byggnaden, där det kunde sitta och orsaka skada. Franska avlopp använder allvar att faktiskt flytta vatten, så det är absolut nödvändigt att ge en ordentlig lutning vid installation.

Instruktioner

•Använd insatserna och sträng att staka ut en väg för fransmännen avlopp, ca 4 till 6 fot från grunden i ladan. Det franska avloppet kan vara U-formad eller gå helt runt ladugården. Även staka ut vägen från den lägsta delen av avlopp till den plats där du vill att vattnet till slut.

•Dig en 6-tums-wide och 24-tums-djupt dike längs vägen utstakad du i steg 1. Om du ska sluta som täcker med sod dölja den, Använd din shovel ta bort 1-mul-kvadrat bitar av sod från sökvägen till diket och placera den på den ladan sida av diket så att du har tillgång till det senare.

•Slope botten av diket så att det körs från den höga sidan av ladan till i underkant i ladan. Använd din tamper för att jämna ut botten av det franska avloppet och använd sedan nivå för att säkerställa en lutning av minst en tum för varje 20 fot Drain.

• Fyll diket med 2 inches av 1-tums tvättat grus.

•Wrap din landskapsskötsel tyg runt röret. Medge tillräckligt överlappning på tyget till håller tyget på plats, men placera de överlappande sektionerna på den nonperforated sidan av röret.

•Sätt i röret i det franska avloppet med perforeringar i röret pekar nedåt.

• Fyll upp diket med 1-tums tvättat grus. Om du ska sätta stycketorv tillbaka över toppen av det franska avloppet, fylla grus upp till inom en tum av toppen; om inte, fyll i avloppet ända till toppen. Nästa, Byt stycketorv vid behov.