Hur man installerar en franska avlopp: hålla vatten ur källaren

Hur man installerar en franska avlopp: hålla vatten ur källaren

Många husägare har ett problem med vattenavrinning. Du måste ha en väg för vattnet från ditt hus för att förhindra att vatten tränger in i källaren eller krypgrunden. En fransk avlopp är en effektiv metod att uppnå detta positiva dränering.

Instruktioner

•Bestäm vilken områden kräver bättre dränering nästa till ditt hem eller byggnad. Härnäst kommer du behöva hitta "high" och "låg" pekar av din föreslagna dike eller avlopp. Höjdpunkten kommer att vara början på det franska avloppet och den lägsta punkten blir där vattnet kommer att avsluta.

Använda slutta av egenskapen till din fördel. Välj utförselstället vara en plats som är naturligt lägre i höjd i förhållande till början av avlopp. Detta kommer att göra för mycket mindre gräva och spara massor av tid, särskilt om du gräva med spadar.

•Measure det linjära avståndet mellan dessa två punkter. Detta är den totala längden av avlopp (inklusive böjar eller vänd, om du har någon). Om du har kurvor, hålla dem till 45 och 90 gradersvinklar. Detta kommer att göra ditt liv så mycket lättare när du köper kontakterna till din avlopp.

Hålla avloppet 4-6 fot från sidan av ditt hem/byggnad. Om avloppet är närmare än 4 fötter, kan du faktiskt dra vatten i din källare eller krypgrunden.

•Draw en topografiska bild för att få en bättre uppfattning om hur din franska avlopp kommer att se ut. Om dras till skala, kan din illustration hjälpa dig att upptäcka problem innan du börjar gräva.

Kolla med myndigheter och koder att ta reda på om det finns hinder som ligger i vägen för den nyligen föreslagna rinna. Du vill definitivt inte att skära några rader eller bryta eventuella ledningar som är kritiska för din lokal infrastruktur. Det enklaste sättet att göra detta är genom att ringa 811 (liknande ringa 411 information) att meddela lokala allmännyttiga företag av din avsikt att gräva och de kommer att markera gömda linjer för dig.

•BEGIN på hög poäng av dike och börja gräva. Om varje 3 linjära fot, kontrollera din nivå och se till diket är sluttande ordentligt. För att få den fungerande dräneringen, ska längst ned i avloppet vara lutande så att vattnet att flöda fritt och bära smuts, lera, blad eller annat skräp genom röret utan igensättning. Lutningen på avloppet ska vanligtvis vara en fjärdedel tum per linjär fot Drain.

•Använd en 4'x 4' styrelse, en tamp verktyg eller fötterna se till att packa smutsen ner längst ner i avloppet och dubbelgranska slutta av diket. För att säkerställa att avloppet är sluttande ordentligt, slå på vattenslangen och hålla den i avloppet i början och titta på vattnet för att se hur väl det flödar till utgången. Efter att stänga av vattnet, titta på när avloppet torkar upp. Om du har en riktigt låg punkt i diket, kommer att vatten sitta och pool. Du kan behöva gräva ut de dammar som skapar poolerna.

•När nöjd med dräneringen, installera trädgård tyg att linjen i avloppet för att förhindra att rötter växer in i din trench. När du har fyllt hela längden av diket med 1 till 2 inches av pea grus, packa grus och kontrollera lutningen. Det är bra att kontrollera grus följer slutta av diket.

•Perforate PVC dräneringen tunnväggiga rör (3 eller 4 inches i diameter). För att låta vattnet rinna av ordentligt, röret måste ha hål (1/2 till 3/4 tum i diameter) borrat längden på avloppet. Tänk på att hålen behöver bara vara på botten av röret--inte på sidorna eller toppen. Detta kan tyckas counter intuitivt, men detta är kritiska till ordentlig dränering och täppa förebyggande. Om hålen borras in i toppen av röret, rötterna kan växa in i dem eller smuts/skräp kan falla in i röret orsakar träskor.

Du kan köpa avloppet eller pipe ärm eller strumpor som du kan installera över din perforerade pipe som filtrerar ut rock, smuts och skräp från att komma in i hålen och igensättning ditt avloppssystem. Du hittar dessa på alla lokala trädgårdsskötsel butik eller depå.

•När hålen är borrade och vänd ner, är det dags att ansluta och installera tunnväggiga PVC dränering röret ovanpå gruset som ärter. Limning röret bitar tillsammans krävs inte, men kan förhindra huvudvärk om röret bitar separat när du har installerat pipe strumpa/hylsan. Trycka på rören kan tillbaka tillsammans i dessa rör strumpor vara försvårande.

Om du är fortfarande rädd för träskor, installera en cleanout punkt eller två på bekväma platser i systemet. Detta gör att du kan orm avloppsröret om du misstänker igensättning är ett problem.

•Fyll i diket med rock (helst storlek till 1 tum i diameter) över röret upp till en nivå som är ungefär 2 till 4 inches under ytan av gräsmattan.

•Med den resterande jord som är grävts, fyll i och plana ut området över avloppet.

För att ytterligare förbättra dränering, flytta återstående/överblivna jorden till området mellan ditt nyinstallerade franska avlopp och ditt hus eller byggnad. Slutta smutsen upp mot huset. Detta gör att vattnet slutta mot avloppet och bort från ditt hem eller byggnad.

Tips & varningar

  • Ring 811 innan du börjar gräva för att inte oavsiktligt störa alla begravda verktyget rader. Utility företag kommer till ditt hus att markera gömda linjer.
  • Försök att gräva efter ett senare regn. Jorden blir lättare att gräva upp.
  • Hyra ett dike grävare--är det mycket lättare än att gräva för hand.
  • Var försiktig runt diket och markera den med reflekterande tejp om du inte fyller det direkt. En omärkt dike kan vara en fara för dig och andra.