Hur man installerar en elektrifierade stängslet

Hur man installerar en elektrifierade stängslet

Elstängsel är ett passande sätt att hålla hästar, boskap och andra djur från lämnar deras betesmark och att hamna i problem. Polytape är i motsats till tråd säkrare för djur och människor att vara runt på grund av dess synlighet och en all-around trevligare snygga staket. Detta är hur man installerar en elektrifierade stängslet med polytape om det är för en liten djur paddock eller långa fältet barriär.

Instruktioner

•Bestäm hur mycket ledare eller polytape behöver du genom att mäta omkrets eller längd för electric-fence du vill installera. Om du ställer in en inhägnad för boskap som har en omkrets av 250 fot, behöver du minst 750 fötter tejp eftersom det kommer att finnas tre nivåer av tejp längs staketet.

•Calculate hur många inlägg du behöver. Om att bygga en mindre inhägnad kan inlägg vara ca 8 till 10 fot apart. Om bygga en inhägnaden som är miles lång, utsläppande inlägg 40 fot apart är bra och gör stängslet mer flexibla och mindre benägna att ha inlägg slet ut om en gren eller ett annat objekt skulle falla på den. Om byggnad litet exempel omslutningen till 250 fot, behöver du ca 25 till 30 inlägg.

•Calculate hur många isolator klipp du behöver. Dessa krok på staketet och håll bandet något från inlägget i en säker position. Om du använder 30 tjänster för ditt staket måste 90 klipp som polytape kommer att köras i tre rader, eller tre klipp per post.

•Dig ett hål för första post minst 2 fot i marken. Detta ger dig en robust 4-fot höga staket. Säkert gräva och placera alla inlägg längs området för ditt staket. Det är lättare att placera inlägg först så att du kan enkelt sträng upp bandet på en gång.

•Fäst tre isolator clips till varje post, båda ungefär 16 inches isär. Detta ger dig en 4-fots staket. Om du arbetar med mindre djur som får eller getter och vill ha en något kortare staket att med mindre luckor sedan placera klippen om 14 inches isär, lämnar de extra 6 inches på toppen.

•Affix polytape längs staketet med isolator klippen. Se till att varje längd på band är spända mellan klipp, men inte så hårt att det drar de två inlägg tillsammans, bör det kunna ge något var något att lägga tyngd på den. Två-tums polytape med 18 förtent koppar ledningar på 0.3 millimeter tjock har en 1,045-pound hållfastheten och kan köpas i spolar av 656 fot. Du kan behöva några riggare eller snickare att ansluta längder av tejp. Dessa kostar bara runt $3 styck.

•Measure hur mycket hookup wire du kommer att behöva köra från staketet till AC-laddare. AC-laddare bör installeras inom några fot i ditt vägguttag. Om du inte installerar laddaren i ditt barn, överväga att bygga ett skydd för det eftersom även om det är väl inneslutet alla försiktighetsåtgärder bör man hålla fukt från att komma i rutan. Hookup wire som är speciellt framtagen för att tåla minst 20 000 volt behöver bara köras längs marken eller en tum nedan men bör skyddas och ur vägen av passerande maskiner.

•Välj en säker plats för din jordstaven eller stavar som krävs för att fullborda den elektriska strömmen skickas från staketet genom djuret och i marken. Om du installerar en permanent stängsel för hästar eller liknande, då en stav av minst 6 fötter är bättre som den behöver för att nå fuktig jord för att förbli effektiva. Om installera ett staket av många miles används flera marken stavar bör vara ungefär varje kvartal mil.

•Anslut den marken terminalen på laddaren rutan till marken stavar att slutföra elnätet med hookup wire, vilket också kan vara begravd underground. Ca 50 fot av hookup wire kan köpas för ca $12.

•Om du vill bygga grindar in din längd av elstängsel, måste du bifoga står tejp till vår gate handtag, som kan köpas i ett kit. Detta gör din gate att förbli varm och du kan haka en del i taget.

Tips & varningar

  • Det är en bra idé att skriva varningsskyltar runt ditt elektriska stängsel för mänskliga besökare som är obekanta med det.
  • Var ytterst försiktig och Läs alltid anvisningarna när du installerar elektriska delar. Hålla metall stegar och andra föremål från staketet en gång aktiverat.