Hur man installerar en åskledare

Hur man installerar en åskledare. En åskledare syftar till att ge blixtnedslag en säker väg genom att resa om en bult råkar slå ditt hus. Skadan har orsakats av en direkt träff; en åskledare tar blixten längs en stig in i marken, där det sprids utan skador på byggnaden eller dess invånare. Här är några tips på installationen.

Instruktioner

•Bestäm där din grundstötningar kommer att vara. Beroende på storleken på ditt hus behöver du minst två. Om ditt hus är större i omkrets än 250 fötter men mindre än 350, behöver du tre grundstötningar. Om omkretsen är mellan 350 och 450 fötter, du behöver fyra, och så vidare. Grundstötningar bör vara motsatta hörn av huset, om du kan ordna det så.

•Sätt lightning rods med jämna mellanrum, helst 20 fot ifrån varandra, på mest. Slutet stavarna bör vara installerat inom minst en fot i slutet av taket, men två fötter, som mest är acceptabelt.

•Lägg till kabeln klämmor eller fästelement, om varje tre fötter. Du kan köra ledare kablar längs och ner lister, gutter rör och andra strukturella delar av huset, för att få ett snyggare utseende installation jobb.

•Sätt en av marken stavar, om det är genomförbart, nära elektriska marken för hus elektriska system. Begrava kabeln det är ett alternativ.

•Locate punkter i det elektriska systemet där makt ökningar från blixtnedslag kan röra upp specifika enheter i huset, till exempel telefoner, datorer, TV-apparater, och så vidare. Installera en hela huset surge arrestor på rutan krets eller enskilda åskledare på de tidigare identifierade platserna runt huset.

•Använd en stor hammare att sätta jordstaven i marken. Det kan lätt vara hamrade. Ett annat alternativ, är om du väljer, att begrava en jordplattan på lämplig plats.

Tips & varningar

  • Låt inte kablarna böjas kraftigt i "U" eller "V" formationer på någon punkt.