Hur man installerar en armatur med 2 spakar

Hur man installerar en armatur med 2 spakar

Ett ljus på toppen av trappan kan orsaka upprepade klättrar uppför trappan när ljuset styrs av bara en switch. Av ledningar en strömbrytare till två växlar, en upptill och en längst ner i trappan, kan en ljus slås på eller av vid någon av platserna. Kablage en armatur till två växlar behöver inte göras för trappa situationer bara, dock. Två växlar kan finnas på motsatta sidor av ett rum eller hus.

Instruktioner

•Vrid av strömmen till kretsar. Gör detta genom att stänga av kretsbrytaren i rutan breaker. Du kommer att arbeta med 12/2 kabel, som är boendestandard ledningar och har 3 trådar som är färgade svart, vitt och grönt. Du kommer också att använda en speciell kabel för en tre-vägs switch. Detta är 12/3 kabel, som också har svart, vitt och grönt ledningar men också har en röd tråd kallas en resenär tråd.

•Köra 12/2 kabeln från din brytare eller junction box till första tre-vägs ljuset växlar och göra marken anslutningar. Anslut den gröna ledningen (marken) från den inkommande 12/2-kabeln till en tråd mutter. Köra en kort tråd från tråd muttern till rutan strömbrytare gröna terminal skruv. Också ansluta den gröna ledningen från en 12/3 kabel tråd muttern. 12/3 kabeln måste vara tillräckligt lång för att nå andra strömbrytaren.

•Anslut tre kablarna. Anslut den svarta kabeln (AC heta) från den inkommande 12/2-kabeln till växelns gemensamma terminal, som kommer att vara svart eller koppar färgad. Ansluta den vita kabeln (AC neutral) från inkommande 12/2 kabel till den vita kabeln från 12/3 kabeln med en wire nut. Anslut svarta och röda trådarna från 12/3 kabeln till växelns traveler terminal skruvar, som kommer att vara mässing eller guld färgade.

•Köra 12/3 kabeln till de andra tre-vägs ljuset växlar och göra marken anslutningar. Anslut den gröna ledningen (marken) från inkommande 12/3 kabeln till en tråd mutter. Köra en kort tråd från tråd muttern till rutan strömbrytare gröna terminal skruv. Också ansluta den gröna ledningen från andra 12/2 kabel tråd muttern. Den andra 12/2-kabeln måste vara tillräckligt lång för att nå armaturen.

•Anslut de återstående ledningar i de andra tre-vägs strömbrytaren. Anslut svarta och röda trådarna från 12/3 kabeln till växelns traveler terminal skruvar, som kommer att vara mässing eller guld färgade. Den vita kabeln (AC neutral) från den 12/3 kabeln är ansluten till den vita kabeln från den 12/2-kabel som går till armaturen med hjälp av en tråd mutter. Den svarta kabeln från den 12/2-kabel som går till armaturen ska anslutas till växelns gemensamma terminal, som är svart eller koppar färgad.

•Feed den andra 12/2-kabel från andra strömbrytaren till armaturen. Dessa anslutningar är standard. Den gröna ledningen (marken) är ansluten till växelns gröna terminal skruv. Den svarta kabeln går till mässing eller guld färgade skruv, och den vita kabeln går till silver färgade skruven.

•Placera på alla ansikte-plattor och armatur plattor. Aktivera power på kretsbrytaren låda och testa din nyligen fast armatur.

Tips & varningar

  • Använd en kopp för att hålla wire nötter, skruvar och små bitar av hårdvara så du inte förlorar dem.
  • Växelström är mycket farligt. Aldrig anta att det har varit avstängd. Dubbelkolla kablarna med en voltmeter för att kontrollera att det finns ingen AC spänning närvarande.