Hur man installerar brandvarnare att försäkra liv & säkerhet

Hur man installerar brandvarnare att försäkra liv & säkerhet

Att veta det rätta sättet att installera brandvarnare är avgörande för ditt hem säkerhet. Brandvarnare som slocknar när rök är närvarande i hemmet. Detta varnar du och dina familjemedlemmar för att evakuera hem snabbt och ringa brandkåren. Du bör diskutera med din familj det korrekta sättet för att lämna hemmet när ett larm slocknar. Även utse en plats att träffas utanför hemmet så att du kan snabbt fastställa om någon är instängd inuti eller fortfarande i fara. Diskutera hur du använder en brandsläckare och hur man ringer brandkåren eller andra larmnummer. Dessa förebyggande åtgärder säkerställa att alla flyr hemmet säkert och undviker katastrofala skador.

Instruktioner

•Hire behörig elektriker installera brandvarnare som är sammankopplade via systemets ledningar i hemmet. Sammankopplade brandvarnare är en extra säkerhetsåtgärd eftersom de varna medlemmar i varje avsnitt i ditt hem som en brand pågår. Detta ger alla möjlighet att avsluta säkert innan branden förhindrar flykten.

•Installera brandvarnare på varje nivå i ditt hem, nära varje separat sovrum och sovalkov. Många bränder som resulterar i dödsfall börja tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Glöm inte att sätta ett alarm i källaren.

•Placera röken larm högt på tak och väggar. Kom ihåg att rök stiger. Om ditt tak har en hög pitch, installera det på den högsta punkten att garantera säkerheten för din familj. Använda en stege eller robust steg pall för att montera larm ordentligt.

•Montera tak larm minst 4 inches från närmaste vägg. Placera vägg larm ungefär 4 till 12 inches från taket.

•Inköpt särskilda brandvarnare för personer som är hörselskadade eller döva. Larm som flash lampor, vibrerar eller ha en kombination av ljud, ljus och vibrationer som finns för dessa individer.

Tips & varningar

  • Fastprogrammerade brandvarnare som interconnect i hemmet bör ha batteribackup vid strömavbrott.
  • Sova med sovrummet dörrar stängda är en klok idé att förhindra rök inandning på grund av en brand. Om medlemmarna i ditt hushåll öva denna vana, se till att du har sammankopplade brandvarnare. Om larmet går av i ett område i hemmet, varnar det alla passagerare på samma gång.
  • Läs anvisningarna på din brandvarnare. Vissa batteridrivna enheter är självhäftande och fastnar på väggen eller i taket yta. Andra kräver endast användning av en skruvmejsel.
  • Byt ut batterierna tidigt på ditt larm om det börjar göra ett kvittrande ljud. Detta visar svaga batterier.
  • Köpa ny brandvarnare var åtta till 10 år. Överväga en dubbel sensor alarm. Dessa alert du till snabba eld eller rök.
  • Att ha en brandvarnare i ditt hem erbjuder inte något skydd om det inte fungerar korrekt. Testa din brandvarnare en gång varje månad genom att trycka på knappen "test". Det bör gå omedelbart och inte sunda svag. Ange ett datum varje år för att byta batterier i dina brandvarnare. Detta kan vara ett jubileum, födelsedag eller någon datum du kan enkelt komma ihåg. Felaktiga larm är oftast resultatet av döda eller saknade batterier och frånkopplad larm, enligt National Fire Protection Association.
  • Aldrig installera brandvarnare nära utkast från windows, kanaler eller dörrar. Formulerar kan störa driften.
  • Inte dekorera eller försök att dölja larm med klistermärken eller målade. Dessa objekt kan störa larmet fungerar.