Hur man installerar belysning stavar

Hur man installerar belysning stavar

En åskledare är utformad för att överföra lightning från byggnader vid åskväder. Åskledare är vanligen tillverkade av en mycket ledande metall eller legering, som aluminiumlegering eller koppar. Lightning prioriterat kommer att drabba staven i stället för byggnaden och utföras ofarligt till marken. Stavarna kan installeras nästan var som helst, från taket på en byggnad i mitten av öppna fält.

Instruktioner

•För installation av en åskledare på en byggnad, markera platserna för marken plattorna. De bör placeras på motsatta sidor av byggnaden och kommer att begravas för att skingra den bedrivs El ofarligt i jorden. Åtminstone behöver du två marken plattor. Du kan installera flera spön per jordplattan. Dock måste åskledare anslutas med dirigent kabel att bilda en sluten krets med plattan skall vara effektiv.

•Hitta de högsta punkterna i byggnaden för att placera åskledare. Varje spö bör vara placerade mer än 20 fot apart. Se till att installera dem minst 3 fot högre än byggnaden.

•Skruva åskledare på plats. Stavarna måste vara den högsta punkten på en byggnad för att vara effektiv. Därför måste de fästas på taket, en struktur på taket eller på sidan av byggnaden för att åstadkomma detta. Till exempel installera staven på sidan av byggnaden om taket är platt, på taket om det är valmat eller på skorstenen om man är närvarande. Borra hål för klämmorna. Håll lättar staven mot strukturera och placera klämman över stången. Skruva fast klämman på plats över stången. Använda så många klämmor som behövs för att hålla stången säkert på plats.

•Sätt ledaren kablar till åskledare. Skruva fast ena änden av en metall koppling till åskledare. Skjut in ena änden av kabelns ledare i den öppna änden av kopplingen. Säkra den med en metall fäste.

•Köra ledaren kablar ner sidan av byggnaden. Skruv av metall klämmor över kabel med tre fötter mellanrum, från åskledare längst ner i byggnaden.

•Dig hål för marken plattor som är 3 till 4 fot djupt och 1 fot bredare än marken plattan. Placera hålen minst 2 fot från byggnaden.

•Sätt ledaren kablar till marken pläterar. Tryck i slutet av dirigent kabeln i tilldelade utrymme i marken plattan. Dra åt klämman för att säkra den.

•Bury marken plattan genom att täcka den och fäst kabeln med grävt upp marken.

Tips & varningar

  • Använd en robust och säker stege under installationen för att undvika skada.