Hur man installerar Barker kakel

Hur man installerar Barker kakel

Barker kakel är inte traditionella kakel rutor du kan tänka på som måste följas en yta av lim och injekteringsbruk. Det är snarare ett ark med tunna, robust lövträ innesluten i en vattentät beläggning som kallas "Ceramilite," som är gjuten under tillverkningen att likna en kaklad yta. Barker kakel är värme, fukt, kemiska och ånga resistenta, vilket gör det ett bra alternativ till keramik och sten kakel i program som badkar och dusch väggar, tvättstuga, kök och andra hög fuktighet områden. Du kan lära dig hur man installerar Barker kakel, även över befintlig platta ytor, för en praktiskt taget underhållsfri yta.

Instruktioner

• Använd måttband för att mäta din fräst yta för den första panelen av Barker kakel. Överföra dessa mätningar på Barker kakel, använda pennan för att rita klippa markerar lätt för sågen.

•Använd cirkelsåg eller ens en hand såg, skär Barker kakel efter penslade skära märken. Om du använder en cirkelsåg, installera en hårdmetallspets blad för en smidigare klippa.

•Ställ in panelen skär kakel på väggen att testa för en riktig montering, med målartejp för att hålla det på plats tillfälligt. Rita en referenslinje på väggen vid bröstet höjd, med en horisontell kakel linje på panelen kakel placerade Barker som guide. Använd nivå för att säkerställa den ritade linjen på väggen är rak. Denna referenslinje kan användas att rada upp framtida skära Barker kakel.

•Kapa ytterligare Barker kakel. Använda referenslinjen i steg 3 tills alla bitar skärs och positionerat för lämplig passform. Använd en hål såg för att skära öppningar i Barker kakel att passa runt matcher på väggarna, såsom badkar eller dusch kranar.

•Kontrollera det finns ett 1/8-tums mellanrum mellan varje Barker panel kakel samt en 1/8-tums lucka längs toppen och botten av kakel också. Trä färg omrörning pinnar kan användas som distanser för längst ned i kakel. Plats uppståndelse pinnar i en enda fil längs golvet eller kanten av badkar, beroende på var botten av kakel ska radas upp.

•Installera röret vattentät konstruktion lim i täta pistol, enligt tillverkarens instruktioner, prepping det för självhäftande ansökan. Ta bort den målartejp från panelen kakel första Barker och applicera limmet på baksidan av panelen. Pressa den täta pistol trigger för att applicera en 1/4-tums sträng av limmet i en linje i ytterkanten av panelen, 1 tum från kanterna. Därefter gäller limmet i ett "S" mönster, lämnar 4 tum mellan varje rad.

•Placera snittet Barker kakel panel på väggen, självhäftande sidan tillbaka, ta hand för att rada upp raderna vågrätt sida vid sida med de andra paneler tillfälligt placerad på väggen av målartejp. Applicera tryck, med hjälp av händerna, för att följa panelen på väggen.

•Upprepa steg 8 och steg 9 med den återstående Barker kakel paneler. Testa varje panel vidhäftningsförmåga, utjämning panelerna mot väggen med händerna handflatan. Tryck fast mot någon områden följs inte helt mot väggen. Limmet måste bota i minst 12 timmar innan tätning panel sömmarna. Ersätta självhäftande röret från täta pistolen med en tub med silikon fogtätning tätningsmedel.

•Ta bort trä rör pinnar som 1/8-tums lucka markörerna. Placera målartejp på varje sömmar, mellan paneler samt sömmarna bildas på toppen och botten. Den målartejp skyddar plattbeläggning Barker från silikon tätningsmaterial. Pressa täta pistol avtryckaren för att frigöra silikon tätningsmedel fogtätning, placera munstycket i de luckor och sömmar att tillämpa silikon tätningsmedel. Använda verktyget fogtätning längs fyllas i luckor och sömmar för att skapa en mjuk silikon tätningsmedel utseende. Detta verktyg tar också bort överflödig fogmassa och bör användas en söm i taget. Torka av överflödigt täta av verktyget med en trasa efter varje pass längs sömmarna. Använd sedan en fuktig trasa för att torka bort eventuella överskjutande fogmassa på panelen plattbeläggning inte bort av verktyget fogtätning.

•Ta bort målartejp en gång silikon tätningsmedel ansökan är komplett. Att tätningsmedlet att bota och torka i minst 24 timmar. Din nya Barker kakel ren yta med icke-frätande spray cleaner och en ren trasa.

Tips & varningar

  • Använd plast hörn beskyddare för de utanför hörnen där två Barker kakel möts för att eliminera skarpa kanter. Applicera silikon på insidan böja i plast beskyddare innan du installerar den utvändiga hörn.
  • Överväga bär gummihandskar vid tillämpningen av vattentät konstruktion tätningsmedel och silikon att undvika hudirritation.
  • Polering en kvalitet automotive vax på ytan av Barker kakel hjälper det behåller sin lyster och slå tillbaka hårt vattenfläckar och för mycket.
  • Använd inte några spikar eller skruvar i Barker kakel paneler, eftersom detta kommer att bryta den vattentäta Ceramilite beläggningen och bjuda in röta, mögel och mögel att växa. Det kommer även makulera alla garantier på materialet.
  • Installera inte Barker kakel som en bänk eller golvmaterial. Det är vattentät och slitstark, tål det inte missbruk av regelbundna gångtrafik och släppa olyckor som oundvikligen sker på bänkskivor. Barker kakel används bäst för väggar och ibland även tak.