Hur man installerar asfalt bältros på en hip

Hur man installerar asfalt bältros på en hip

En hip eller "lada stil" taket är en som innehåller en slutta förändring (eller flera lutning ändringar) på varje sida av taket. När du installerar asfalt bältros på denna typ av tak, kan du fortsätta som du gör med en vanlig tak. Välj en varm sommardag att slutföra detta jobb, som de tjärade sidorna av asfalt bältros är mer flexibel och lättare att arbeta med när varm. När du låg jagar av asfalt bältros upp hip taket och möter lutning förändringar, bara låta bältros sitta som cowlicks. Värmen kommer så småningom bältros, fastställa varje gång. Använda tre-fliken asfalt bältros (standard, tjära-backed bältros som täcker mest bostäder tak) för alla delar av taket med undantag för åsen (horisontella kanten överst), som du kommer att använda ridge caps (fyrkantiga asfalt bältros.)

Instruktioner

•Bestäm antalet kvadrater av asfalt bältros du behöver för att täcka hip taket. En "torget" av bältros är oftast tre buntar, men ibland är det fyra eller fem buntar om bältros tillverkas till en av de mindre standard storlekarna. I alla fall är en kvadrat tillräckligt för att täcka ett 10 fot av 10 ft. område eller 100 kvadratfot av tak. Mäta och Lägg kvadratmeter i varje avsnitt i taket och 5 procent av denna summa att kompensera för avfall. Dividera totalsumman med 100 för att bestämma antalet rutor du behöver.

•Lay den första asfalten klapperstensstränder på en yttre hörn av lägsta sluttande ansiktet av Hip tak. Använd en spikpistol för att säkra singel till prydnad med tre spikar genom den övre, nondecorative del av singel.

•Lay den nästa asfalten klapperstensstränder bredvid den första. Säkra det (och alla efterföljande bältros) med spik pistolen som du gjorde i steg 2. Fortsätta om bältros heltäckande tills du kommer till den andra änden av taket ansiktet. Trimma den senaste singel att passa genom att göra den tar sidan med ett rakblad och omsorgsfullt snappning singel i händerna.

•Trimma första asfalt shingle den andra nivån på mitten och lägga den så att den överlappar den första nivån enligt tillverkarens specifikationer. (Bältros har små upphöjningar på deras undersida som gör det enkelt att avgöra hur mycket överlappar.) Lägg resten av bältros för den andra nivån, trimma den senaste singel att passa.

•Lay tredje kursen börjar med en hela singel. Fortsätta om jagar av bältros, växlade mellan börjar med en halv singel och en hel en.

•När du nå en slutta förändring i Hip taket, bara hålla igång som vanligt.

•När du nå åsen (horisontell "peak") av Hip tak, du är klar med tre-fliken asfalt bältros. Keps av åsen med asfalt ridge caps (fyrkantiga bältros).

Tips & varningar

  • Generellt rekommenderas inte att använda en propan fackla eller värmepistol att värma tre-fliken bältros på slutta ändras, eftersom detta tenderar att skada integriteten för bältros och håligheter deras garanti. Värmen som genereras av solen gör bältros ligga ner naturligt med tiden.