Hur man infogar vikter draperier

Hur man infogar vikter draperier

Tunga tyg kommer att förankra din draperier i golvet, så att de kan hänga rakt ner. När en designer nämner en tyget har ett bra "draperi", betyder det tyget har tillräckligt i vikt att hänga i full krökta veck, snarare än sticker upp i tafatt vinkeln. Du kan förbättra kläm på din draperier genom att infoga vikter i två utanför hörnen av fållen på varje draperi panel eller skapa utseendet på tyngre tyg genom att lägga till vikter varje några inches längs hela fållen.

Instruktioner

•Ta bort fållen från varje draperi panel med en söm ripper. Om du bara vill lägga till vikter i hörnen, bara ta bort 3 inches av fållen i varje hörn.

•Sätt draperi vikt mot fodret. Placera den 1/2 tum ovanför vecket längst ner i fållen och 1/2 tum i från den sida delen av panelen draperi.

•SEW draperi vikt i fodret med tung tråd, försiktigt så att inte fånga tyget av gardinerna. Detta kommer att hålla stygnen från visar. Ett draperi vikt har hål i varje hörn. Få din tråd upp genom ett hål, över kanten på vikt och ner i tyget utanför kanten av vikt. Använd ca 10 maskor för varje vikt. Knyt en Knut och skär bort den överflödiga tråden.

•SEW andra draperi väger in i hörnen av andra draperi paneler på samma sätt. Om du väljer att inkludera vikter under hela raden nertill, sy resten av draperi vikter på på samma sätt.

•Hem gardiner att matcha den ursprungliga hem linje du bort i steg 1. Sy fållen i fodret och undvika sömnad genom draperi tyg.

Tips & varningar

  • Om slemhinnan inte omfattar hela vägen till fållen, sy vikter till baksidan av fållen så stygnen inte visas.
  • Du kan använda kran brickor som draperi vikter. Sy brickor på av stygn genom hålet och över ytterkanten, upprepa hela brickan.