Hur man identifierar vit aska träd

Vit aska träd (Fraxinus americana L.) är en gemensam skogsmark träd och en populära prydnadsväxter. Det finns i stora delar av östra USA, och föredrar rik, fuktig, väldränerad jord. Vit aska är populär i trävaruindustrin, men sedan slutet av 1990, det har varit på tillbakagång i flera stater på grund av emerald aska borer. Många arter av aska finns, men med tålamod och övning, kan du lära dig att identifiera trädet.

Instruktioner

•Locate grenar som kan ses nära. Blad eller grenar är ibland på marken under trädet. Om grenar inte kan ses nära, använda kikare eller ta en digital bild med hjälp av zoom.

•Bestäm om trädet är en ask. Ash träd har en motsatta blad arrangemang och motsatsen mindre grenar. Detta innebär att blad eller grenar finns mittemot varandra på en gren. De har också odd-pinnately sammansatta blad. En förening leaf är gjord av ett flertal broschyrer, men endast ett bud som finns vid basen av stjälken blad. Pinnately har förening i bipacksedeln som härrör från olika ställen längs leaf stjälken med "odd-pinnate", vilket innebär ett udda antal broschyrer.

Pojkens till andra närliggande träd att verifiera. Hickories har sammansatta blad med alternativa blad och gren arrangemang. Detta innebär att de finns stapplade på en gren. Ash träd har också elongate paddel-formade/wing-formad frukt kallas samaras. Om trädet har nötter, bär, ekollon eller taggig boll-formad frukt, det är inte en ask. Lönnar har samaras, men vart kommer att fördubblas eller tredubblas (två till tre vingar på en enda frukt).

•Kontrollera unga kvistar för att vara rund eller rektangulär i tvärsnitt. Detta kännetecken skiljer blue ash (fyra sidor i tvärsnitt) från andra ash arter (rund i tvärsnitt).

•Locate blad ärr på yngre grenar. Vit aska träd kan skiljas från andra ash arter med leaf ärr ensam. Vit aska blad ärr varierar i form från crescent till formen av en bred hästsko. Detta är annorlunda än en grön aska (mest liknar vit aska), som har D-formade blad ärr.

Tips & varningar

  • Titta på många blad och grenar på ett enda träd. Ibland bladen eller broschyrer kan lossna och grenar kan dö ger det en alternativ utseende eller göra bladen ser even-pinnately förening. Unga grenar på andra träd som hickories kan ha en motsatt utseende, men när de blir äldre blir mer framträdande alternativ.