Hur man identifierar tropiska krukväxter

Hur man identifierar tropiska krukväxter

Användning av tropicals som krukväxter är ett utmärkt sätt att lägga prakt och färg till ditt hem. Tropiska krukväxter kan vara lågväxande buskar eller träd, med alla former och storlekar i mellan. Att inte nämna, kommer tropicals i en mängd färger, som även kan variera bland växter av samma art. Det är därför att göra en positiv identifiering av en viss tropisk krukväxt kan verka som en oöverstiglig utmaning. Dock med rätt resurser och en god förståelse för vad ska titta efter, kommer att du bli skickliga på nolltid.

Instruktioner

•Study bladen på växten. Ta del av hur tunn eller tjock bladen är. Är bladen konkav eller konvex? Är de stela eller verkar de sloka? Är bladen blank? Vilken färg är bladen? Är de flera färger? Dessa frågor bör komma igång i rätt riktning. Mer ofta än inte, ska en tropisk krukväxt bladen vara glansig och unicolor, så se till att titta noga på dem att märka deras andra definiera attribut. Skriv ner allt du märker om bladen så att du kan använda informationen senare när du försöker göra en positiv identifiering.

•Look för en blomma. Många tropiska har en magnifik blomma (eller blommor) som kan göra deras identifiering lätt. Till exempel, har anthurium anläggningen en mycket distinkt blomma som består av bara en enda kronblad i form av en halv-skal och en annan färg ståndare som verkar sväva över kronblad. Igen, skriv ner alla attribut av blomman, även de som verkar uppenbart. Det kan även vara bra att ta en bild på blomman om du inte kommer att lätt kunna komma åt blomman senare.

•Skriv ned något annat du märker om anläggningen. Ta notis om någon ovanlig eller definierande egenskaper. Till exempel har törnekrona anläggningen en massa av törnen som gör dess identifiering ganska okomplicerad. Vissa tropiska växter producera även frukt, så om du har tur nog att märka någon frukt när du studerar på växten, skriv ner allt du kan om det. Men försök inte att smaka frukten fram till efter att du gjort en positiv identifiering.

•Var listan över attribut och konsultera en horticultural encyklopedi av tropiska växter eller en online-databas. Om du använder en encyklopedi, börja med index i ryggen. Dessa index lista ofta växter av deras särskilda attribut. Om du använder en online databas, Sök efter attribut eller Använd en avancerade sökalternativ.

Tips & varningar

  • Illustrerad uppslagsverk är mycket enklare att använda när du gör identifieringar av tropiska krukväxter.
  • Om du fortfarande kämpar för att identifiera en viss växt, försöka publicera en bild av det på forumet UBC botaniska trädgård.
  • Alltid vara försiktig när du hanterar tropicals. De kan vara känsliga och ovarsam hantering kan orsaka skador. Dessutom vissa tropiska krukväxter kan orsaka hudirritation, så var medveten om detta när du rör vid anläggningen.