Hur man identifierar runda blad krukväxter

Hur man identifierar runda blad krukväxter

Krukväxter är ett bra sätt att lägga skönhet och elegans till ditt hem. Inte bara är de användbara för utsmyckning, inomhus växter också hjälpa rena luften genom att ta bort vissa giftiga kemikalier.

Med tusentals olika arter av växter, kan identifiering verka som en skrämmande uppgift. Processen för identifiering är bäst uppnås genom att minska ner en lista över möjliga alternativ utifrån växtegenskaper. Börja med formen på bladet som hjälper dig att göra en positiv identifiering.

Instruktioner

•Analyze blad av anläggningen. Du vet redan att den allmänna formen är rund och detta kommer att vara till hjälp för din analys. Det finns dock ett antal andra egenskaper som du vill ta del av också. Är bladet läderartade eller blanka? Är det tunn eller tjock? Är bladen konvex eller konkav? Skriva ner allt du märker om blad.

•Look på stjälkar av anläggningen. Skriv ner allt du märker om dem. Är stjälkarna lång eller kort? Hur tjockt är stjälkarna? Vara noggrann med attribut. Till exempel är stjälkarna släta och glansiga eller har de små hår på dem? Mer attributen du har, desto mer säker kan du vara att göra rätt identifiering.

•Skriv ned andra egenskaper som du märker om anläggningen. Har anläggningen törnen? Den blomma? Om så är fallet, har det många blommor eller bara en viktigaste blomma? Vilken färg är blomman och hur stor är den? Allt som du ser kan vara till hjälp när du går för att identifiera växten.

•Var anteckningar och sitta ner med en horticultural encyklopedi av krukväxter eller en online-databas. Om du använder en horticultural encyklopedi, kommer du att starta i ryggen. Nästan alla trädgårdsodling uppslagsverk har index som gör att du kan begränsa din sökning med särskilda egenskaper. Skriv ner alla möjliga val och dubbelkontrollera dem i texten till encyclopedia. Om du använder en online databas, leta efter en avancerad sökning eller alternativet index. Vissa databaser har en systematisk förhör process för att hjälpa dig identifiera din särskild anläggning.

Tips & varningar

  • Om du har möjlighet, använda en illustrerad trädgårdsodling encyklopedi. Om du inte hittar vad du söker efter i det, prova med ett annat uppslagsverk som kan tyckas vara relevant, som ett uppslagsverk på tropiska växter och palmer.
  • Många plantskolor har uppslagsverk som de använder för att identifiera växter och de flesta kommer att låta dig använda dem utan kostnad.
  • Vissa växter kan orsaka hud irritationer så var försiktig när du hanterar växten, handskar bör användas för att skydda huden.