Hur man identifierar olika blomsterlökar

Hur man identifierar olika blomsterlökar

Om du har kommit över en herrelös blomma lampa, finns chansen, du är intresserad av vilken blomma som den tillhör. Blomsterlökar hus de näringsämnen som aktiverar lampa växter, som tulpaner, liljor och narcissus, att växa. Dock kan försöker identifiera vilken typ av blomma blommar ut en glödlampa blir lite av en utmaning, om du inte vet vad man ska leta efter.

Instruktioner

•Look på formen på glödlampan. True lampor--en lampa i familjen av blomsterlökar--är vanligtvis rundade på botten. De innehåller också en funktion som kallas en basal platta, det område som växtens rötter växa och har spetsiga toppar. Om du har hittat en sann lampa, kan din blomma vara en tulip, påsklilja, hyacint eller lily.

•Kommentar storlek och egenskaper hos lampan. Om lampan är liten och har en indragen botten och platt eller spetsiga toppen, är det sannolikt en corm. En corm hus mat för dess växter runt sin bas. Om du har hittat en corm, har du möjligen en gladiolus, krokus, freesia eller trollstav blomma.

•Look för knopparna överst på glödlampan. En typ av lampa--knölen--ser ut som en tillplattad corm med knoppar på den. Begonias och oxalis är några av typerna av blommor som kommer från knölar.

Obs Om lampan är lång med lökar prickade längs den. Om din lampa har dessa egenskaper, är det sannolikt en kupig rhizom. Som liknar fett rötter, innehåller kupig rhizomer ett års av mat för anläggningen. Om du har en kupig rhizom, kan du ha en iris, canna lily eller Liljekonvalj.

• Känn lampan, om du fortfarande inte är säker på vilken typ av lampa du besitter. Om lampan känns som att det är täckt av en tunn, paperlike lager, det sanna lökar eller corm tunicate olika. Lampor som saknar en hud och känna grov kunde vara fjällande version av en sann glödlampa eller en corm. Om lampan känns mjuk, har du sannolikt en rotknöl.