Hur man identifierar blommor & växter av sina löv

Hur man identifierar blommor & växter av sina löv

Blommande växter tenderar att fånga din uppmärksamhet med sina blommor och naturligt, blomman blir ofta vad du använder när du försöker för att identifiera växten. Dock producerar inte alla växter blommor eller märkbar blommor och många blommande växter bara blossom under en kort period varje år. När du ska identifiera de växterna, blir bladen nästa bästa plats att vända. Även när du har blommar närvarande för att underlätta identifiering, ger att veta hur man beskriva bladen och använd dem för att identifiera en växt dig ännu fler ledtrådar.

Instruktioner

•Välj en Fälthandbok (se resurser), och observera hur den är organiserad. Till exempel Peterson field guide "Östra träd" organiserar träd utifrån leaf arrangemang, så när använda detta fält guide, du vet för att observera leaf arrangemang när du samlar in information om ett träd. Läsa det inledande materialet och några beskrivningar att se vilken typ av information som fältet guiden fokuserar på. När du gör dina observationer, vara noga med att inkludera dessa detaljer.

•Hitta ett löv bud på stjälken. Om det uppstår på grund av ett enda blad, har anläggningen ett enkelt blad. Om det uppstår på grund av flera blad, har du ett sammansatta blad.

•Observe ordningen av bladen på stjälken. Bladen som framkommer i par, en motsats andra har motsatt ordning. De som uppträder ensamma och alternativa sidor flyttar upp stammen har ett alternativt arrangemang. Om Bladen i en spiralmönster runt stammen, har bladen en kransrams arrangemang.

•Describe den grundläggande formen och storleken på bladet. Göra skisser, ta ett fotografi eller samla in ett dataprov, om du inte har din field guide med dig. Om du inte är bekväm med botaniska termer, använda beskrivningar som är bekvämt för dig och översätta dem senare.

Obs ven bladmönster. Om venerna växa fram från en enda vid basen av blad, har blad HANDFORMIG ådringen. Om venerna mynnar från flera punkter längs stjälken som körs i mitten av bladet, har blad parbladiga ådringen.

•Describe kanterna på bladet. Några blad har jämna kanter, medan andra har ojämna, vågig eller skrynkliga kanter. Om du inte har din field guide med dig, skriv ner alla era synpunkter så att du har dem praktiskt när du gör identifiering hemma.

•Observe andra detaljer om anläggningen, inklusive dess omgivningar. Observera livsmiljöen och hur den växer i förhållande till andra växter. Till exempel, även om många blommor växer i skogen, vissa växer i skuggan under träden och andra uppstår endast i soliga gläntor. Habitat Detaljer kan hjälpa dig att begränsa eller bekräfta en identitet som gjorts baserat på växtens blad.