Hur man identifierar blommor med färg

Blommans färg är ett enkelt sätt att identifiera i stort sett en blomma. Med några växter, färgen är distinkt och ett identifierande kännetecken. Ta rik, röd färg på rosor; färgen ensam kan hjälpa till att identifiera blomman. Med några växter är färgen endast en ledtråd i identifiering. Blommans färg, dock kan ge ytterligare information om pollinatörer och habitat, och denna information kan hjälpa identifiering. Till exempel är många vita blommor som urinblåsan campion pollineras på natten av pollinatörer som nattfjärilar. Röda blommor som columbine locka kolibrier. Tillsammans med färg, är en förståelse för blomma fysiologi möjligt.

Instruktioner

Identifiering

•Bestäm den blommans färg. Blå och lila blommor, till exempel kan se likadana. Jämväl, miljöförhållanden kan aktivera aster blommor rosa eller lila. Undersöka flera exempel för att avgöra den verkliga färgen.

•Observe övergripande formen på blomman. Form och färg kan hjälpa till att identifiera blommor. Arrangeras av blommor på en stjälk-liknande struktur? Är de ordnade i ett kluster av stjälkar strålar utåt som ett paraply?

•Count antalet kronblad. Med på samma sätt färgade blommor som goldenrods eventuellt inte identifiering baserat på färg bara. Skilja mellan subtila skillnader mellan växter kommer stöd identifiering.

Obs tiden som blomman är i blom. Olika sorters blommor kan blomma under olika tider på året. Detta kan vara särskilt sant med wild kontra sorten eller domesticerade arter, som kan ha en längre växtsäsong.

•Notice blomsterarrangemang. Igen, subtil skillnad kan finnas mellan sorter och inhemska arter. Blommorna kan vara samma färg, men blommor kan växa från toppen ner eller tvärtom på en raceme eller stjälk-liknande blomma.

•Bestäm om färgen är en naturlig färg. Vissa sorter kommer att finnas i färger som normalt inte finns i naturen. Om växten verkar vara av en viss sort, men färgen är fel, överväga en cultivar art.

•Kontrollera stammen. Domesticerade varianter kan ha vissa egenskaper som törnen eller hårstrån föds upp av dem. Avsaknad av sådana egenskaper kan göra blomman visas olika, förvirrande identifiering. Ett förstoringsglas kan vara till hjälp.

•Se en Fälthandbok för slutlig identifiering. Kom ihåg att en Fälthandbok presenterar endast begränsad blomma och färgavvikelser. Färg i kombination med andra egenskaper leder till en positiv identifiering.

Tips & varningar

  • Var noga med att använda en Fälthandbok som innehåller cultivar arter. Detta är särskilt användbart i områden nära utvecklade områden där domesticerade varianter kan läcka ut i naturen.
  • Se lokala lagar och förordningar innan samla alla blommor.
  • Vissa blommor kan orsaka allergiska reaktioner. Minimera hanteringen av någon okänd art.
  • När Observera blommor i naturen, vara säker på att veta hur man identifierar giftiga växter som poison ivy och Brännässla.