Hur man identifierar blommande krukväxter

Hur man identifierar blommande krukväxter

Ingenting lyser upp ett hem som en blommande krukväxt. Krukväxter kommer i en mängd olika former, färger och storlekar för att passa varje situation. Dessutom är blommande krukväxter vördad för deras förmåga att lägga till välbehövlig färg under en trist vinter. Orkidéer är världsberömda för fantastisk färg och blomma struktur. Kanske ännu mer känd är hibiskus, som stoltserar med frodig grönska och slående blommor. Dessa två sorter utgör endast en liten del av blommande krukväxter. Identifiering är en viktig färdighet för någon krukväxt entusiasten. Lyckligtvis, med rätt utbildning och resurser kan alla bli skickliga på att identifiera dem.

Instruktioner

• Starta genom att samla information om blomman, som vanligtvis är centrera av uppmärksamhet. Om blomman inte blir lätt åtkomliga i framtiden, ta ett par bilder som referens. Göra anteckningar på de många attribut av blomman. Viktiga saker att uppmärksamma är storlek, antal kronblad, antal blommor, blomma plats och, naturligtvis, färg och mönster.

•Analyze flower's stam och skriva ner allt du kan om det. Många gånger, kommer som när det gäller JULKAKTUS, blomman verkar komma rakt ut från toppen av plantan. Om blomman har en stam, ta anteckningar på dess tjocklek, längd och färg. Du kanske också vill ta bilder av stammen för ytterligare referens.

•Var anteckningar om någon annan egenskap som kan vara till hjälp. Börja med bladen. Notera tjockleken, form, färg och hur blank eller Matt bladen är. Igen, ta bilder om du tror att du kommer att behöva hänvisa till dem. Leta efter något annat som kan vara till hjälp som förekomsten av törnen eller den allmänna formen av anläggningen.

•Be din illustrerad encyklopedi eller online-databas. Om du använder en illustrerad encyklopedi, kan du börja på ett av två sätt. En metod är att börja på framsidan, bläddra igenom bilderna och jämföra dina anteckningar till de i boken. Alternativt kan du börja på baksidan encyclopedia där det har antagligen index som ordna växter av egenskaper. Om du börjar med index, göra en lista över möjliga matchningar och sedan använda en annan egenskap för att begränsa listan ännu längre. När du har din lista, gå till kroppen av encyclopedia och arbeta igenom listan tills du hittar din särskild anläggning. Om du väljer att använda en online-databas, kommer du gå igenom en liknande process. Vissa online databaser kommer även gå igenom en identifiering.

Tips & varningar

  • Om du bara har tillgång till en icke-illustrerad encyklopedi, ta mätningar av viss växtdelar (som bladen) för att hjälpa till med din identifikation.
  • Alltid försiktig när du hanterar krukväxter eftersom många skada lätt.