Hur man identifierar blommande buskar i centrala Florida

Blommande buskar är en viktig del av Central Florida landskapet. De lägga skönhet och intresse, särskilt under sin Blomningstid. Ett stort utbud av buskar växa i regionen, med blom varierar i färg från rosa och vita till blues och röda. Enligt University of Floridas internationella ramavtal förlängning välja husägare ofta växter med ljusa eller ovanliga blommor. Identifiera blommande buskar är viktigt att lära sig att korrekt ta hand om dem och ge dem vad de behöver för att frodas.

Instruktioner

OBS den blommande tid. De flesta blommande buskar blommar i centrala Florida under våren, men några, såsom cuphea, visar sina blommor på sommaren. Det är också vanligt att vissa buskar blomma under hela varma säsongen som är lång i Florida. Falla i denna kategori är duniga jasmine och serissa, som har vita blommor; gyllene trumpet, med gula Blom; och Turks mössa, med röd-vita blommor.

•Kontrollera att exponering för solljus. Detta hjälper dig att identifiera blommande buskar, för även om de flesta behöver full sol, vissa gör bra i skugga. Lyckans mahonia har gula blommor tidigt på våren men växer i halvskugga. På samma sätt skönhet bär föredrar skugga och växer lila-färgade blommor på våren. Hortensia är också bäst borta från solen. Dessa växter har blå, vit eller rosa blommor.

•Look i form av anläggningen. Detta kan hjälpa dig att identifiera den. Några blommande buskar sprider sig och kompakt, till exempel Texas salvia, som har lavendel blommor; loropetalum, som växer grädde eller gula Blom; och boxthorn, som groddar vita blommor. Upprätt växter inkluderar kinesiska holly druva, som har gula blommor, och Cherokee bean, som ståtar med granna röda blommor.

•Kontrollera stjälkarna för frukt. Några blommande buskar i centrala Florida har frukt, alltför. Gyllene dewdrop, har exempelvis blå blommor och gula frukter. Feijoa har vita blommor med röda ståndare, tillsammans med ätbar frukt.

Tips & varningar

  • Ta bilder av busken och Visa för en expert vid universitet eller kooperativa förlängning.