Hur man ID blomma växter

Hur man ID blomma växter

De flesta blomma växter startas från frö. När de dyker upp, en smal stam och en uppsättning blad är allt som finns, men dessa blad är inte sann blad. De är små blad-liknande struktur som bildas inuti fröet kallas hjärtbladen. Hjärtbladen hålla växten levande fram till den första riktiga blad formen och producera livsmedel för anläggningen. En gång den första uppsättningen av bladen form, kan du identifiera växterna genom sina blad, även om det tar erfarenhet och nära observation.

Instruktioner

•Sketch blommor, mycket uppmärksam till storlek, form och färg, eller ta ett fotografi. Detta är så du har en bärbar av hur anläggningen ser ut när du undersöker vad det är. För vanliga blommor, kan detta vara allt som behövs för att identifiera växten. När blommorna inte närvarande, kommer att du behöva förlita sig på bladen efter ledtrådar till identifiering.

•Kontrollera storlek och övergripande formen på bladen. Bladen kan vara smal med en längd flera gånger bredden av blad, elliptiska med rundade eller avsmalnande ändar med en längd två till tre gånger bredden, äggformade med avsmalnande på båda ändar, avlånga eller oval med vissa Kona i slutet av varje eller hjärtformade.

•Look på den yttre kanten av blad, kallas blad marginalen, att bestämma dess form. Leaf marginaler kan vara släta, gratinerad, flikiga eller visas tandad som tänderna på ett sågblad.

•Kontrollera hur bladen är kopplade till stammen. Vanligtvis kan bladen motsatta, där två lämnar form på motsatta sidor av stammen; omväxlande, där ett blad bildar på ena sidan av stammen och i nästa blad formulär på den andra regelbundet. rosulate, där basala blad bildar runt stammen i ett rosettmönster; eller kransrams, där bladen är ordnad i ett cirkulärt mönster runt stammen.

•Look på venerna i bladet. Vissa kan innehålla en framstående mittnerven med förgrenade nerver kör mot den yttre kanten, medan andra kan ha parallella nerver som löper längs hela bladet. Net-vandrande blad förgrena sig ut från mittnerven och dela flera gånger innan de når den yttre kanten av blad.

•Sketch eller foto blad, fånga den övergripande formen, leaf marginal och ven struktur. Notera hur man fäster vid skaftet.

Pojkens dina ritningar eller fotografier på bilderna av misstänkta blomma växter. Utsäde paket innehåller ofta bilder av plantor på baksidan av paketet för lätt identifieringen. Seed kataloger och trädgårdsskötsel böcker ger också bilder av en skriftliga beskrivningar av löv mönster av växter.