Hur man hittar gratis instruktion manuell nedladdningar

Hur man hittar gratis instruktion manuell nedladdningar

När du har provat ut din nya gräsklippare eller dammsugare och är nöjda du vet hur man använder det, kanske du tror att du är klar med instruktionsboken. När det är dags för reparation eller underhåll, dock kan ni du hade hållit bättre koll på den. Om du köpte din maskin används, kan manualen vara långt borta. Det finns hjälp online.

Tillverkarens hemsida

Börja leta efter din manual på tillverkarens webbplats. Mata in modellen tar nummer--oftast visas på en etikett nära ur dina verktyg eller utrustningen--ofta dig till en manuell hämtning produktsida. De flesta tillverkare tillhandahåller online bruksanvisningar som en tjänst, men om tillverkaren av enheten inte eller du har en avvecklad modell, du kan behöva leta någon annanstans.

Online-handböcker

Det finns olika hemsidor som upprätthåller databaser av manualer för nuvarande och avvecklade apparater, verktyg, elektroniska prylar och dator förnödenheter. För att få tillgång till dessa databaser, mata in information för enheten i en sökmotor. Ju mer information du kan leverera, inklusive tillverkare, fabrikat och modell, desto snabbare Sök kommer noll i på manualen du behöver. Dessa webbplatser lagrar de flesta sådana manualer som PDF-filer för enkel nedladdning och utskrift.