Hur man hittar ett vatten avstängningsventil

Hur man hittar ett vatten avstängningsventil

Vatten avstängningsventil är en anordning som stänger av vattentillförseln till anslutna röret. Det används för att stoppa vattenflödet om du har en läcka eller att göra VVS reparationer. Ett vatten avstängningsventil kan klassificeras som en huvudsaklig stänga ventilen eller en lokal avstängningsventil. Huvudsakliga ventiler ligger bredvid vattenmätaren, medan lokala ventiler ligger bredvid vatten utdataenheter som kranar och toaletter. En avstängningsventil måste nås omedelbart i nödsituationer. Att veta var avstängningsventiler finns är ett måste för varje husägare.

Instruktioner

•Gå till vattenmätare och leta efter ventilerna bredvid den. Vanligtvis är en avstängningsventil just före och efter mätaren. Stänga av antingen ventilen kommer att skära av vattenförsörjningen till hela huset.

•Gå till toaletten. Leta efter vatten avstängningsventil ligger direkt under toaletten tanken. Detta är en lokal avstängningsventil som bara stänger av vattentillförseln till toaletten.

•Gå till vaskar inne i huset. Leta efter vatten avstängningsventil under diskbänken. Om du har ett underskåp, öppna dörrarna och leta efter avstängningsventilen inuti. Om du har varmt och kallt vatten, har det två avstängningsventiler.

•Gå till diskmaskin och hitta vatten avstängningsventil bakom brickan. Gör samma sak för någon annan apparat som kör vatten.