Hur man håller växtätare från växter

Hur man håller växtätare från växter

Växtätare eller växtätande djur, kan orsaka alla slags skador på bostäder och jordbrukets växter. Växtätande djur söka ut frukter, frön och grönsaker som odlas av människor och kan förstöra en gröda. Det finns ett antal sätt att motverka och förhindra att djur från att äta eller annars skadar växter. För att eliminera hotet, kommer en beprövad metod och DIY kompetens att införa det att krävas.

Instruktioner

•Bestäm vilken typ av djur som äter växter. Använda miljöfaktorer och ledtrådar för att göra en kvalificerad gissning om vilken typ av pest du sysslar med. Exempelvis om bitmärken är högt upp på växter, kan rådjur vara orsaken. Om det finns hål i och runt trädgården, är mullvadar bra misstänkta.

•Build upp området plantering för att hindra djur från att komma nära växterna själva. Skapa smuts högar runt växternas rötter och rader att förhindra att marken djur från att komma tillräckligt nära för att äta dem. Göra mellanslag mellan växter som smala och trench-liknande som möjligt så att små djur kommer att känna sig utsatt när man närmar sig, och kommer att vända sig bort och söka upp en lättare måltid.

•Installera växtarter som är naturliga avskräckningsmedel mot pest djur. En mängd växter inklusive vitlök, lök, crown imperial, lavendel och ringblommor producera främmande smaker och lukter. Djur kommer att undvika doften av dessa växter, och kommer att undvika att komma förbi dem att nå växterna. Växter med luddiga blad och de med törnen är också en olägenhet för pest djur, som snarare skulle vända bort än konsekvenserna.

•Installera ett skyddande stängsel. Det är viktigt att veta vilken typ av skadedjur du har så att rätt storlek och styrka staket kan installeras. Ett staket som står runt omkring 2 fot lång och 6 inches under ytan med snäva inträde hål räcker för de flesta av de mindre skadedjur. Mol kommer tunnel under staket och ekorrar kan finna sin väg genom eller runt vad som helst. För större pest som rådjur är ett staket som står minst 8 fot nödvändigt.

• Håll en hund i trädgården. De flesta växtätare är rädda för ett högt och allestädes närvarande rovdjur och inte kommer att närma sig växterna. För fåglar och smådjur gör förekomsten av en plast Uggla eller andra rovfågel växterna för farligt att prova. Placera en staty av en hotande fågel i ett synligt område tillsyn över växterna, där djuren är säker på att upptäcka den. Mekaniska larmanordningar kan också fungera. Till exempel aktiveras rörelsesensorer bifogas vattenstrålar eller noisemakers när djuren går och hetsas att lämna

•Spray organiska pest avskräckningsmedel runt trädgården eller gården. Dessa naturliga avskräckande är gjorda av några av de smellier och mindre aptitlig dofter i naturen och har samma effekt på djur som de gör på människor. Vissa innehåller bortskämd ägg, vitlök och kryddig element som bränner näsan. Andra innehåller urin från rovdjur djur, vilket förhindrar att växtätare närmar sig av rädsla. Dessa avskräckande medel kan köpas eller göras hemma.

Tips & varningar

  • Växter dödas inte ofta av festande växtätare. Även växter som allvarligt har skurits ned av djur kommer att överleva och återvända till hälsa.
  • Ingen en teknik fungerar för evigt. Djur blir vana vid att barriärerna mellan dem och de växter som de önskar. Med tiden kommer de justera. Sannolikt måste rotera försvar för att hålla djuren från att växa för bekväm med någon en motbjudande.
  • Användningen av kemiska bekämpningsmedel kan vara farliga för människor och djur.