Hur man håller vattnet klart i en bakgård damm

Hur man håller vattnet klart i en bakgård damm

En bakgård damm är ett attraktivt landskap funktion som en plats för avkoppling. Om dammen är fyllt med fisk eller helt enkelt har stenar och växter, kräver det korrekt underhåll. En fråga är hur man underhåller vatten som är tydliga i motsats till molnigt eller igenvuxna med gröna alger. Håller vattnet klart kräver en kombination av uppgifter som är utformade för att justera solljus nivåer och ta bort skräp som främjar smutsigt vatten.

Instruktioner

•Ta bort alla löv, pine halm och annat skräp från ytan av dammen dagligen att hindra dem från ruttnande och grumling av vattnet. Använd en långskaftad skimmer net att ösa skräp från ytan och sätta in det i ett läge där det inte kommer att blåsa tillbaka i dammen vattnet.

•Plant vatten hyacinter, vatten sallad eller lily pads i dammen för att blockera yta solljus som alger och bakterier behöver för att växa. Gräva ner i jorden i botten av dammen så djupt som rötterna till dessa växter och infoga dem i marken. Täcka rötterna med jord och placera en eller två små stenar nära basen för att förhindra att växterna flyter uppåt.

Undertecknande av matrester kvar efter utfodring fisk, om tillämpligt. Vänta en timme efter installation av mat i vattnet, och om du ser matrester minska du mata i framtiden. Matrester förmultnar och moln damm vatten.

•Skapa en 4 - till 5-tums upp kretsen av matjord i hela ytterkanten av dammen. Detta förhindrar regnvatten tvätt smuts, löv och gräsmatta gödningsmedel in i dammen, alla som orsakar grumligt vatten.

•Pour en flytande algaecide blandningen i dammen vattnet med det belopp som anges på etiketten. Detta dödar små alger partiklar innan de börjar växa och därmed håller vattnet klart. Om du har växter i dammen, Läs etiketten noggrant för att säkerställa att den är kompatibel med de växter du har.