Hur man håller ogräset ur min lavastenar

Hur man håller ogräset ur min lavastenar

Ett tjockt lager av lavastenar fungerar som en typ av kompostmaterial i en blomma säng eller andra anlagda området, hålla i markfuktighet runt växternas rötter. Denna typ av rock kan förbättra den övergripande utseendet på ditt landskap. Rock områden är benägna att sålla infestationer. Även om hand-dra ogräs ger en tillfällig lösning på ditt problem med ogräs, för att kontrollera ogräs effektivt i en lava rock område, måste du börja med området under jorden.

Instruktioner

•Ta bort befintliga lava stenar från din blomma säng eller anlagda området. Placera ett stort ark svart plast nära området rockade. Skyffla lavastenar i en hög ovanpå plasten.

•Dig upp någon utsatt ogräs, att ta bort hela rotsystemet. Gräva ner ett par inches att exponera några nya ogräs tillväxt eller segment av levande ogräs rotar. Fungera dessa av jorden med en kraftig hand rake. Jämna till marken för att bilda en jämn yta.

•Kapa ett tjockt tygstycke landskap. Använda ett tyg som bär en ogräs-proof garanti för minst 10 år. Denna typ av weed-blockerande tyg är generellt dyrare än vanliga svart plast, men det kommer att räcka längre och kräver mindre underhåll. Klipp ut tyget tillräckligt länge att tuck under bård runt detta område av landskapsarkitektur. Skär hål i landskapet tyg att ge utrymme för alla befintliga anläggningar. Skär växt hålen i form av ett X, fällbara under skära kanterna för att skapa en liten fyrkant runt basen av varje växt. Håll tyget på plats med landskap tyg häftklamrar runt kanterna på snittet hålen.

•Shovel lava stenar från högen på landskapet tyget. Utspridda stenarna jämnt, så att ungefär 2 inches av öppna ytor runt basen för varje befintlig anläggning. Lägga till ytterligare lavastenar för att skapa en tjocklek av rock kompostmaterial som mäter ungefär 3 inches djupt. Detta tjocka lager hjälper blockerar solljus och avskräcka framtida ogräs tillväxt.

•Hand-pull någon ogräs så snart du märker dem växer i ditt område lava rock. Det mest sannolika området för ogräset växa fram är direkt runt basen av varje planta. Vatten i jorden ca 12 timmar före ogräsrensning, sedan dra ogräset direkt uppåt för att undvika att bryta bort rötterna eller störande jorden runt de närgränsande växterna.

Tips & varningar

  • Placera inte en rock hög på plast över en gräsbevuxen yta längre än en dag. Även om din gräsmatta kan återhämta sig från en kort period av mörker och tryck, kan lämnar plast och stenar på gräset för mer än en dag leda till gräsmattan skador.