Hur man håller en ren, organiserade hem med små barn

Hur man håller en ren, organiserade hem med små barn

Att hålla ditt hem rent och organiserat medan du har små barn hemma kan tyckas omöjligt, eftersom småttingar är ökända för att göra stora mässar och komma in i saker de inte borde. Lär barnen från tidig ålder hur viktigt det är att plocka upp efter sig och sätta saker bort. Detta kommer att hålla din hela hushållet köra mjukare och att du känner dig bättre som ditt hem kommer att bo rent och organiserat.

Instruktioner

•Tilldela allt i ditt hem en plats. Ditt barns leksaker bör ha en särskild plats att gå och de borde veta var det är. Göra det till en regel som inga nya leksaker kommer ut om inte de andra sätts bort först.

•Välj upp efter dig och din familj hela dagen. Uppmuntra din partner och dina barn att göra samma sak. Om du ser en av dina barn lämnar sin smutsiga skjorta på golvet, berätta honom fint-- men bestämt--att han måste lägga bort sin skjorta.

•Involve ditt barn i din rengöring rutin, även om du måste gå bakom dem och göra det igen. Detta kommer att lära dem att de måste vara engagerade i att hålla ditt hem rent. Lär dem hur man rengör ordentligt, tilldela lite jobb de kan göra.

•Se en belöning diagram där du tilldela klistermärken för varje dag ditt barn plockat upp efter sig och sätta saker bort korrekt. Efter en viss mängd klistermärken, till exempel fem eller 10, belöna barnen med en glasstrut, speciell resa till parken eller andra små belöning.

Tips & varningar

  • Vara konsekvent. Om du vackla, ta inte barnen din plan för att hålla ordning och hålla huset rent på allvar.