Hur man håller en ren och fräsch att lukta hem

Hur man håller en ren och fräsch att lukta hem

Nästan ingenting är mer välkomnande än ett hem som doftar fräsch och ren. Dock med alla lukter ett hem erfarenheter, som de som skapas av matlagning, är människor och husdjur, att hålla det att lukta gott ofta en svår uppgift. En unken eller dåliga doftande hem är inte bara obehagligt att besöka, men ger intrycket att ditt hem är också orena, vilket inte alltid är fallet. Lyckligtvis kan du hålla ditt hem att lukta fräsch och rent med några tekniker.

Instruktioner

Hur att hålla ditt hem rent

•Torka ner din diskbänk, bänkskivor och toaletter dagligen. Dessutom plocka upp några föremål från golvet, till exempel kläder eller handdukar, och placera dem i en korg. Tvätta dina rätter dagligen, som kommer att hålla din diskbänk ren och din hem luktar färskt.

•Dammpåse objekt i ditt hem en gång per vecka. Gnid en mjuk trasa över din TV- och toppen av möbler för att ta bort det dammiga lagret. Använda en polering spray för extra glans.

•Wash dina sängkläder varje vecka. Lakan, överkast och kudde fall ofta hamnen bakterier, som orsakar en lukt uppstå. Tvätta tennisskor och annan sportutrustning regelbundet också.

•Bathe din hund och dess sängkläder regelbundet. En hunds lukt kan överföra från djur till golv, möbler och sängkläder. Tvätta hunden för att förhindra lukt, samt smuts, lera och andra material som överförs från din hund till dina objekt i ditt hem. De flesta hundar gynnas av en gång-en-månad bad. Tandborstning kan dagligen också släppa lukter och material som kan orsaka hunden till skapa en illaluktande doft i ditt hem.

•Shampoo dina mattor och mattor. Lukter ofta fastna i det materiellt, som kan göra hela ditt hem luktar inte så färska. Rengöring av möbler kan också få bort något instängd lukt också.

Hur att hålla ditt hem väldoftande

•Öppna fönstren för att öka luftcirkulationen. Därigenom kan frisk luft in i ditt hem och skjuta den gamla luften utanför.

•Ändra din luft filter regelbundet. Så förhindrar värme systemet att bli igensatt och också ökar cirkulationen i ditt hem, som kan flytta unken luktar. Använda doftande filter för att ge hela ditt hem en fin doft.

•Köra din spis är fan när matlagning för att absorbera mat lukter. Ta ut soporna när du har tömt mat i påsen och köra din sophantering omedelbart efter att placera maten inne. Kör citroner genom bortskaffande samt att ge det en frisk doft.

• Rengör ditt hem med produkter som är doftande. Lukten från renare kommer att genomsyra igenom ditt hem och hålla det att lukta gott.

Tips & varningar

  • Undvik rökning i hemmet, eftersom lukten kan tränga igenom möbler, mattor och även väggar.
  • Att hålla ditt hem rent Assist i att hålla det luktar färskt.