Hur man håller ditt rum rena & organiserade

Hur man håller ditt rum rena & organiserade

Oavsett hur rent vill du vara, är det lätt för ditt rum att bli stökigt på kort tid. När rummet är en enda röra kan det kännas överväldigande att någonsin rengöra den igen. Rengöring och organisera är bara att ta saker ett steg i taget och ett system på plats som du kan hänga med.

Instruktioner

Hur man håller ditt rum rena och organiserade

•Använd en gång över och rena ditt rum innan du börjar. Gå igenom och rensa lite i taget tills du har ditt rum relativt rent. Oroa dig inte om att ordna för mycket gör första rengöring. Börja med ett litet område av ett rum i taget om hela rummet är alltför överväldigande.

•Organize dina grejer. Hitta ett bra ställe i ditt rum som är vettigt för allt du använder. Om du inte har ett bra skrivbord med hyllor och lådor, överväga att köpa en. Om du ofta använder något, är det OK att hålla den ute i fria. Om du inte använder något ofta hitta en logisk plats att lägga den utom synhåll. Fatta beslut om att kasta ut vad du inte behöver eller använder. Om du inte har en massa lagringsutrymme, överväga att köpa plast lockförsedda behållare för att lagra objekt i. Du kan sätta dessa behållare på vinden under sängen eller på en hylla. Om du inte har en hylla kan du köpa och installera några hyllor.

•Devote en viss tid varje dag för att städa ditt rum. I allmänhet bör du städa upp efter dig själv utan att låta alltför mycket tid passera när du använder det. Om du städa upp efter dig själv, du kommer inte behöva spendera mycket tid att göra regelbunden rengöring, men du kommer att behöva göra några rutinunderhåll som dammsugning.

•Konfigurera ett kommando område där du göra saker som betala räkningar eller hålla viktiga papper. Försök att hålla området anordnas. Du kommer att behöva spendera minst ett par minuter om dagen att hantera objekt och att sätta saker bort. Också, låt inte ditt arbete utspridda utanför kommandocentralen. Du kan använda något område du vill ha som en ledningscentral, men brukar ha ett skrivbord eller platt område är bra.

Tips & varningar

  • Köpa arkivskåp för papper och korgar för inkommande och utgående dokument och e-post.