Hur man gräva bevattning diken

När du installerar ett underjordiskt bevattningssystem, måste du gräva diken för rören att skydda dem från exponering för solljus och naturliga element. Normalt, bevattning diken är 8 till 12 inches djupt i områden med milt klimat och 18 till 20 inches djupt i områden utsatta för hårt fryser. Extra djup under frost linjen i kalla områden skyddar rören från sprickbildning på grund av konstant frysning-tining cykeln och förhindrar frysning inneslutna vattnet. Vatten marken två dagar innan du börjar gräva diken.

Instruktioner

•Mark rör och sprinklerdysor på mark med stakes och Bindgarn. Se skiss eller detaljerat diagram du skapade av systemet i din trädgård att markera platser för diken exakt. Pundet stakes i marken och knyt längderna av garn runt om dessa. Dra garnets snäva att skapa raka linjer. Sätt in flaggor i marken för att markera platser för sprinklerhuvud.

•Spread blad av plast eller presenning på varje sida av garn och stakes att skydda gräset eller sod. Med garnets som en guide, gräva ut sod eller gräs från varje rör plats, rulla den och ställ den åt sidan att skydda den under dikning. Samla de sod rullarna på ena sidan och marken på motsatt sida för att spara tid och ansträngning när du byter ut dem över skyttegravarna.

•Calculate slutgiltiga djupet av diket kommer du gräva som innehåller bredden på önskad bevattning röret. Till exempel, om du bor i ett milt klimat och önskan att gräva en 12-tums dike, inkludera diameter röret du använder för att avgöra det slutliga djupet. Om röret är 2 inches bred, bör din dike lika 14 inches.

•Dig diket närmast vattnet källa först. Använda en hacka och spade, gräva dike från vattenkällan till den första sprinkler huvud, efter garnets mellan insatser som guide. Samla in smuts i plastfolie eller presenningar placeras nära röret platser. Upprepa processen att gräva diken längs gården.

•Kontrollera djupet av varje trench med ett måttband och gräva djupare om det behövs. Tamp basen av diket med baksidan av en spade till företaget marken och hålla den nivå.

Tips & varningar

  • Be en representant från din lokala tjänsteföretaget att markera placeringen av underjordiska utility rör så du kan undvika dem.
  • Istället för en hacka och spade, använda en gasdriven dikning maskin att spara tid och arbete om din gård är stor eller bevattning layouten täcker ett stort område. Men kommer att dikning maskinen skada omgivande marken, så Undvik att använda det nära blomsterrabatter eller andra områden med växter.