Hur man gränsen en grus uppfart

En grus uppfart är billigare att installera än traditionella hårda ytor och kräver lite underhåll. En viktig del för att installera en grus uppfart är att infoga en kantlinje längs sidorna med trä, sten marksten eller plast landskap kantning. Gränsen går över till gräset förhindrar att grus och det hindrar gräset från att växa in i gruset. Installera en kantlinje längs en grus uppfart är ungefär som du installerar på uppfarten sig.

Instruktioner

•Walk på ena sidan av grus uppfart och placera ett måttband på sidan. Mät upp ca 4 till 5 inches och markera marken med hjälp av spray chalk. Gör samma märken längs uppfarten 2 - till 3-fots mellanrum återstående omkrets. Detta hjälper dig att gräva en rak linje.

•Placera öppna plast presenningar på gräset bredvid uppfarten eller grus själv. När du gräver, placera bort smutsen på presenningar till gör att städa upp området lättare.

•Walk till ena änden av krita linje och gräva ner till ett 4-tums djup med hjälp av en spade. Gräva ut hela området mellan krita linje och sidan av grus uppfart. Fortsätta gräva längs omkretsen av båda sidor av uppfarten tills du har två kompletta diken.

•Sätt i ett måttband ner i diket längs ena sidan och notera mätning. Upprepa processen varje 3 till 4 fötter längs båda diken så att de är nivå. Om det behövs, gräva ut ytterligare jord med spade att eliminera upphöjda områden.

•Spread 2 1/2 inches av krossad sten pack längst ned i skyttegravarna och använda en hacka för att jämna ut ytan. Infoga en hand tamper bas i skyttegravarna och slå den krossade stenen med kraft att komprimera den ner.

•Sätt din önskad gränsen materialet i diket som nära som möjligt till grus uppfart. Om du använder marksten, placera dem sida vid sida med några mellanrum mellan dem. Om du använder plast landskap kantning, placera den i diket med läpp nedåt och köra landskap spikar genom läppen varje 3 till 4 inches. Om du använder galvaniserat stål kantning, sätt in den i diket, placera en bit skrot trä ovanpå och slog trä med en hammare för att driva den 1 tum i marken.

•Shovel bort jorden tillbaka till diket tills det når ytan av marken. Promenad längs kanten av gränsen och stampa ner på marken för att komprimera den.

Tips & varningar

  • Om din uppfart har kurvor, Använd en trä styrelse för att spänna den metall bården runt kurvorna. Det gör klipp 1-tums djupa skåror på en 2-tums 4-tums styrelsen på sidorna av uppfarten och skjut skårorna över kantning att hålla den öppen.