Hur man göra luktfri rök lukt i läder

Hur man göra luktfri rök lukt i läder

Om du hängde ut i en rökig bar med din skinnjacka eller handväska eller röka en cigarett runt dina skinnmöbler, det oundvikliga resultatet är alltid detsamma: obehaglig rök lukter som inte kommer att försvinna. Rök klamrar sig fast allt det inslag och om det blir på läder skapar det ett ganska förbryllande dilemma. Läder är ett hållbart material, är det ganska bräcklig när det gäller rengöring. Om du är trött på ditt läder objekt att lukta som en askkopp, är det dags att agera på ett sätt som är både skonsam på läder och tuff på lukten.

Instruktioner

•Torka ner läder objektet med en ren, mjuk trasa för att ta bort damm och smuts.

•Torka ned artikeln igen med sadla Tvålig och en fuktig trasa. Vrid ur trasan ut ordenligt oversaturating läder.

•Torka soapy återstoden bort med en trasa fuktad med vatten och vred väl ut.

•Ta bort lika mycket fukt från läder som möjligt med en ren och torr handduk och lämna läder objektet i en sval, torr plats för att avsluta lufttorkning.

•Placera små läder objekt, exempelvis en handväska eller jacka i en påse och strö bakpulver i den innan knyta påsen stängd och ställer in det i en sval, torr plats. För större objekt som möbler, strö bakpulver över den. Lämna det läder objektet med bakpulver i 24 timmar innan du tar bort små föremål ur påsen eller dammsuga upp bakpulver från möbler.

Tips & varningar

  • Torka av läder med vanlig vit vinäger på en mjuk trasa om du inte har någon sadel tvål att ta bort rök lukt.
  • Läder är lätt skadas av fukt, så se till att använda så lite som möjligt och låta läder tillräcklig tid att torka innan att placera det i en påse med bakpulver, som omfattar möbler med bakpulver eller lagra objektet.