Hur man göra luktfri plisserad siden lampskärmar

Hur man göra luktfri plisserad siden lampskärmar

Ett illaluktande rum kan bära lukter av husdjur, kokt fisk och även cigaretter eller cigarrer i tyger lång efter skyldiga är inte längre runt. Medan kuddar, gardiner och filtar kan kastas in i tvättmaskinen, måste ett veckat siden lampskärm vara deodorized annorlunda. Lyckligtvis kan du rengöra och luktfri veckat siden lampskärmar i bara några timmar med grundläggande objekt hittades runt huset.

Instruktioner

•Ta bort skugga från lampan. Vakuum skugga lätt med en borsttillbehöret yta. Vakuum i sprickor i vecken som möjligt, men inte dra eller sträcka ut veck med tillbehöret. Vakuum insidan yta av skugga, ofta en solid liner tyg, att ta bort damm från ramen för skuggan.

•Lägg till varmt vatten till badkar eller djupa sjunka så djupt som lampskärmen är lång. Häll ca 1/2 dl tvålflingor i vattnet. Rör om vattnet med handen för att blanda och lösa upp flingorna.

•Lägre skuggan i vattnet tills det är helt täckt. Låt tyget blir synligt mättade--färg byta till en mörkare nyans--i en minut eller två.

•Vrid eller spin skuggan i vattnet i motsatt riktning mot hur kör veck för att spola vatten mellan vecken. Doppa skugga upp och ner i vattnet en minut att rensa ut lossade smuts och lukt. Tömma badkaret en gång vattnet verkar smutsig och brun.

•Upprepa stegen 2 till 4 tills vattnet visas tydligt efter senaste rengöring. Fyll badkaret en sista gång med bara vatten att skölja skuggan genom att doppa den upp och ner i rent vatten.

•Spread en tjock handduk på golvet eller ett bord mot direkt solljus. Lyfta skugga från vattnet och låt det droppa över badkaret för en minut. Placera skuggan upprätt över handduken. Att skugga torka under en dag i luften innan den placeras tillbaka på lampan.

Tips & varningar

  • Om taggen för din skugga uttryckligen anges "Torr ren bara", sedan endast vakuum skuggan och dimma lätt med en lukt-eliminera spray, men doppa inte skuggan i vattnet.