Hur man göra luktfri ditt kök

Om kvardröjande dofter i köket har gjort gårdagens middag mer än ett välsmakande minne, luktfri och bli av med lukten naturligt. Koka upp några lösningar för att hålla matlagning lukter från ditt kök för evigt. Med god ventilation och uppmärksamhet till rengöring, tryggt laga din favorit potent doftande livsmedel som fisk, vitlök och lök.

Instruktioner

•Undvika lukter uppstår med god ventilation. Öppna fönster medan matlagning om vädret tillåter. Slå på ventilationssystemet ovanför kaminen, även om det gör en irriterande racket.

•Boil några av naturens luftrenare efter en vitlök och olja-tung måltid. Koka kryddor som kanel och kryddnejlika eller ens din favorit aromatiska ört blandning av rosmarin och persilja. Knyt den örter eller kryddor till en fyrkant av cheesecloth och tillsätt till en kastrull med vatten medan du rensa resten av köket.

• Rengör snabbt och grundligt efter förbereder en aromatisk måltid. Lägga matrester i behållare och täck. Skölj och tvätta kastruller. Avtäckt kastruller och matrester bidrar kvardröjande lukt i köket. Torka alla ytor helt med en spray avfettningsmedel att eliminera lukt av gamla, stänkte fett. Ta ut soporna omedelbart efter rengöring. Tvätta städning trasor och svampar ofta för att bli av med unken lukt.

•Saturate bomullstussar med pepparmynta eterisk olja eller vanilj och plats i ett skåp högt och syns att absorbera lukter.