Hur man gör Willow spaljéer & Arbors

Willow piskor är följsamma pilgrenar som traditionellt används för att väva korgar. Willow är snabbt växande och ett års tillväxt är oftast tillräckligt för att skära för dekorativa projekt. Du kan böja och väva willow piskor för att göra bersåerna, spaljéer och andra typer av anläggningen stöder. Designmöjligheter begränsas bara av din fantasi. Använda olika storlekar på willow piskor för robusthet eller skapa dekorativa inslag. Grundläggande metoder och tekniker, och du kan skapa ursprungliga willow konstverk trädgård som också funktionella delar av din trädgård.

Instruktioner

Göra Willow projekt

•Kapa willow piskor så länge som möjligt. Samla in piskar av olika diametrar så att du har några för kraftigt ramverk och några för bockning och vävning. Använda willow piskor när de är färska och gröna så att de kommer att vara så flexibla som möjligt. Vår- och sticklingar är den mest böjlig. Bra fungerande storlekar av willow piskar är någonstans mellan 6 till 9 fot lång, om längden på en säsong tillväxt. Kortare bitar är användbara för vävning i detaljer.

Samla några små vinstockar att använda för att binda eller slingrande för att säkra vide piskor på plats. Kaprifol, vinca och andra små vinstockar fungerar bra. Dessa, också bör klippas grönt under växtsäsongen så de är smidig.

Remsa bladen från piskor och vinstockar.

•Lay ut ramen för din pjäs med de mest solida bitarna av willow. Använd den tyngsta delen av ramen piskar längst för stabilitet, lämnar de toppen, mer flexibla delarna av piskar gratis för att forma och vävning.

•Fäst ramen tillsammans. För stora projekt, Använd en liten spik eller skruv för att ansluta lederna. Ytterligare säkra lederna och skapa en rustik look genom att Linda vinstockar runt korsningar. Som vinstockar säsong och torr, kommer att de dra åt och bli fast i form av upplösning.

För extra styrka på projekt som kommer att behöva bära vikt, Linda tråd runt lederna innan du använder vinstockar--koppar tråd håller länge och kommer inte rost. En tråd wrap tar stress av vinstockar, så att de kan vara mer av ett dekorativt element.

•BEGIN vävning mindre willow piskor genom ramen. Lämna långa ändar sträcker sig utanför kanterna på ramen. Vänta med att trimma dem bort med beskärning clippers tills du fylla i delar av projektet. Om du behöver justera piskar medan du arbetar, kan du behöva överskottet.

Väver början längst ned i lappa och arbeta dig uppåt. Lägg till looping mönster eller andra figurer gjorda med finare storlek piskar om du önskar. Rundad design som välvda valv och hjärtat former är populära designelement som en nybörjare kan lätt skapa genom bockning willow piskar i önskad form och att säkra dem på ramen.

Tips & varningar

  • Tillåt inte de willow eller vin att torka ut. Blötlägg dem i vatten om nödvändigt för att hålla dem mjuka medan du arbetar.
  • Du kan använda hampa garn i stället för vinstockar. Det är lätt att arbeta med och har ett rustikt utseende som kompletterar vide.
  • I många områden i USA växer willow vilt längs diken och banker, där det kontrolleras ofta av slåtter eller sprutning. Jordbrukarna är oftast glada för dig att klippa ut vilda willow, men du bör alltid kontrollera med markägaren innan du gör det.