Hur man gör vatten Manometer

Hur man gör vatten Manometer

Om du har en svag låga på din propan Grill grill, men tanken är full och ventilen är på hela vägen, är ditt nästa steg att spåra den mystiska bristen på gas under tryck. Manometer vatten är en händig gadget som kan användas för att testa trycket på propan och naturgas apparater, bland annat. Du kan köpa en, men att göra en är enkel, billig och kräver bara några enkla verktyg.

Instruktioner

•Ø två små hål i en plast eller trä linjal. Gör ett hål nära toppen och den andra nära botten, på en plats som inte stör synligheten för tum skalan.

•Placera en 6-av-24-tums bit 1/2-inch plywood på längden på en stabil arbetsyta. Anpassa kanten av linjalen mot höger sida av plywood, med toppen av härskare i den övre kanten av brädet. Se till att den inre skalan på linjalen läser från 0 nedre ände till 12 överst. Montera linjalen för att plywood med två små skruvar.

•Sätt i ena änden av en 6-fots längd på vinyl slang vid sidan av linjalen, med slutet av slangen även med toppen av styrelsen. Fäst slangen plywood med två 1/2-tums rör klipp och skruvar. Skruva fast ett klipp på toppen av slangen och den andra halvvägs ner plywood. Kontrollera att klippen inte stör linjalen.

•Sätt slangen med två mer klipp nära botten av styrelsen, en på varje sida, så att slangen bildar ett U. se till botten av U förblir på plywood. Kör slangen halvvägs upp på andra sidan av styrelsen och bifoga det med en slang klämma. Låt resten av slangen att hänga gratis.

•Placera styrelsen upprätt och lutar det mot en fast yta. Blanda två koppar vatten med tre droppar karamellfärg i en mätglaset. Häll det färgade vattnet i slangen tills vattennivån når 0 märket på linjalen.

•Sätt den lösa änden av slangen till en low-pressure apparat eller matarledningen att kontrollera trycket. Varje 1/2-tums ökning på linjalen är lika med 1 tum vattenpelare med tryck, eller 1 WC.

Tips & varningar

  • Propan apparater som grillar och RV kaminer kör allmänt på 10,5-11 inches WC.
  • Du kan behöva använda tillbehör som har en 1/2-tums barb-kontakt i ena änden och gängade kopplingar på den andra att manometer till olika typer av apparater matarledningar.
  • Använd tvål och vatten för att testa för läckor efter sätter tillbaka matarledningar till apparater.