Hur man gör upp-Panel dörrar med Plywood

Upphöjd paneler kan förvandla en vanlig exteriör eller innerdörr till ett konstverk. Dessa paneler visuellt intressantare och kan läggas till antingen fast eller ihåliga kärna dörrar. Lägga till paneler är mer ekonomiskt än att köpa en färdiga upp-panel dörr. Detta projekt kan genomföras på bara några timmar och kräver inte någon tidigare erfarenhet av träbearbetning. Detta är för en mycket enkel upp-panel design och kräver inte någon mitering eller speciella verktyg.

Instruktioner

•Measure storlek upp-panel område och skriv ner dina mått.

•Trace dessa mätningar på baksidan av bladet av plywood med en blyertspenna.

•Kapa plywood att passa med en cirkelsåg. Om du har ett stort ark av plywood, har en vän som håller slutet medan du mata den via sågen att göra det lättare att hantera.

•Measure storleken på trim bitar behövs och skär dem att passa, lämnar en extra tum på både toppen och botten, med hjälp av en cirkelsåg. Tur trä trim så det är vinklad till sågbladet i 45 graders vinkel och kör trim genom för att göra din edge nedskärningar på toppen och botten av varje trim.

•Sand plywood panel och trim trä lätt. Applicera ett lager av trä färg eller latexfärg som matchar din dörr. Låt denna pälsen torka under fyra timmar. Om färgningen, slipa träet igen och applicera ett skikt av polyuretan. Låt detta torka i sex timmar innan du fortsätter.

•Ta bort dörren med en platt skruvmejsel och placera den på en plan yta. Tillämpa trälim i ett zig-zag mönster på baksidan av plywood och ytan på dörren. Tryck på dem ihop ordentligt. Klämma plywood på plats med en vadderad trä vise.

•Använd trä limmar på baksidan av trim och dörren och tryck fast på plats. Låt limmet tillräckligt med tid för att bota, vanligtvis mellan åtta och 24 timmar, innan den dörren.