Hur man gör ugnen filtrerar mer effektivt

Hur man gör ugnen filtrerar mer effektivt

Filtret effektivitet är viktigt av två skäl. Första, och förmodligen svälla viktigaste, mycket effektiv filter mer av partiklar i luften, hindrar dig och din familj från att inandas dem. Dessa filter kan också spara pengar eftersom ineffektiva filter kan göra din ugn arbeta hårdare än det behöver, äta upp energi och köra dina uppvärmningskostnader genom taket.

Instruktioner

• Rengör din ugn filter regelbundet, eller ändra dem regelbundet om du använda disponibla filter. I de flesta hushåll, ugnen filter bör rengöras eller bytas ut varje tre månader eller i början av varje ny säsong.

•Stäng till högsta effektivitet filter som kan använda för din ugn. Effektiviteten i ugnen filter mäts genom dess MERV betyg, vilket står för rapportering värdet för Minimum effektivitet. Filter med en rating på 10 eller högre är det mest effektiva. Överväga högeffektiv veckat filter som använder en elektrostatisk laddning för att fånga små partiklar som damm, mögel och pollen.

•Maintain din ugn och har det inspekteras regelbundet av en utbildad HVAC professionell att hålla det igång på peak effektivitet. Har din värmerör rengöras regelbundet också. Smuts och damm byggs upp i kanaler med tiden och kan orsaka filter för att bli igensatta snabbare.

•Spray filtret med en ljus beläggning av vegetabilisk olja eller möbler polska för att fånga partiklar i luften.

•Consider en elektronisk luftrenare. De kan installeras i din kanalsystemet ungefär som mekaniska filter, och använda ett elektriskt fält för att fälla laddade partiklar som de passerar igenom.