Hur man gör tusch

Hur man gör tusch

Tusch, även kallad indiska och kinesiska bläck, är en enkel blandning som använts i århundraden av kalligrafer och konstnärer som behövde ett medium som kan användas som en vatten färg för skriva och rita. India färgpulver gjordes av kineserna i det tredje århundradet med brända ben och tjära pitch. Japanska fulländat konsten av Sumi-e, en tvätta tavlan processen med endast svart bläck på vitt papper. Under en lång tid lampa svart kombinerades sotet kvar i oljelampor, med förkolnade tall och andra träslag som bas för blandningen. Även du kan köpa Tusch på konst utbudet hus, kan du göra din egen för akvarell och andra konst.

Instruktioner

•Harvest din kol genom att använda en borste för att sopa kol svart fragment av helt förkolnat träkol i en sten eller porslin fat. Eller, om du har orkan eller olja lampor, skörd i lampblack.

•Pulverize kol i skålen med ett keramiskt eller metall pestal. Du bör sluta med ett mycket fint damm som lämnar en ljus beläggning när blåses ut på ytan av en bit papper. Placera damm i en keramisk eller andra hårda dykt upp, icke-metalliska skål.

•Lägg till en kopp destillerat vatten och rör om din bläck med en popsicle sticka tills den bildar en tjock, soupy tvätt. Mer koldioxid kommer att producera en svartare bläck och mindre kommer att producera en ljusare färg. Eftersom du kan späda bläck när du är redo att använda den, hålla din lösning som tjock som möjligt när du blandar det.

•Mix i en tesked av sållen shellac eller marken shellac flingor till din bläck, som fungerar som bärare så att bläcket kan laddas på en pensel eller penna.

•Lagra dina Indien bläck i en lufttät flaska eller låta den torka i kakor att använda med kalligrafi eller konstnärens penslar. Bläck kommer få inaktuella organiska Pågrund av transportörerna, så Använd din flytande bläck inom en månad från den dag som du gör det. Torka och kaka ink tenderar att hålla längre. Köpta bläck har konserveringsmedel för att förlänga användningstiden på bläcket.

Tips & varningar

  • Tusch säljs i torra block och pinnar för kalligrafi och sumi-e konstnärer. Allt som behövs är en borste och vatten för att rekonstruera ämnet.
  • Använda metyl hydrat, finns på järnaffärer, för rengöring av pennor och penslar igensatt med tusch som använder shellack som bindemedel.
  • Aska från brända träkol bidrar kaliumklorid, ett ämne som hjälper till att binda din bläck.
  • Du kan använda denaturerad alkohol eller vinäger för att Paris ditt bläck istället för vatten. Dock kommer vatten avdunstar långsammare än alkohol eller vinäger och ger dig mer tid att finslipa din lösning.
  • Gelatin och gummi arabicum, som har den extra fördelen av att vara vattenlösliga, kan också användas.
  • Tusch är ibland formulerade med giftiga ämnen. Innan du använder den för tatueringar eller andra kroppskonst, kontrollera om innehållet och rekommenderade användningsområden.
  • Tusch med shellack kan täppa skriva pennor. Använd endast icke-shellac tusch, särskilt för tuschpennor.