Hur man gör trä såg hästar

Hur man gör trä såg hästar

Om du letar efter något att hålla virke på plats medan du arbetar eller behöver du bara ett sätt att ställa in en extra arbetsyta, kan du göra en trä såg häst eller två i under en dag för att få jobbet gjort. Såg hästen stil varierar beroende på både den tid du har att ägna åt projektet och vad du vill såg hästen att utföra. Om du inte har mycket tid, kan du göra en såg häst ur endast två och fyra. Om du har ont om utrymme, kan du skapa en vikbar modell.

Instruktioner

•Använd en cirkelsåg att klippa dina bitar av virke i storleken du behöver. Skär en överdel 7 1/4 inches bred 42 inches lång. Skär fyra bitar för benen 3 1/2 inches bred av 29 inches lång. Skär två kil trapezoids med en bas av 13 5/16 inches och en höjd på 7 inches. Skillnaden mellan basen och toppen av trapetsformade bör 19,7 grader.

•Använd en ruta för att markera skårorna för var och en av de fyra benen på 7 1/4 av 42 tums översta brädan. Upp i skåran bör vara 1 tum, men botten av skåran är inte så djupt. Använda en vinkel mätare vill berätta och markera skillnaden mellan djup i botten och upp i skåran. Använd en fogsvans för att skära ut fyra skårorna. Mejsla ut några bitar kvar i skåran.

•Fit ett ben till ett snäpp. Markera hur mycket benet sticker ut från skåran. Avfasning eller scribe slutet, så benet passar i skåran. Upprepa processen på varje andra benen.

•Measure ner varje ben ca 10 1/4 inches från toppen. Avfasning den yttre kanten av varje ben med en sabel såg i 20 graders vinkel med din vinkel mätare för att mäta vinkeln. Vinkeln bör sluta ungefär 3 inches från botten av varje ben.

•Fit ett ben till ett snäpp. Titta längst ner på benet. Använda vinkel mätaren för att markera vinkeln på snittet behövs för att göra botten av benet platt och även med golvet. Använd en sabel sågklinga att skära ner på benet till formen. Upprepa processen på andra benen.

•Håll ett ben korrekt på plats i dess notch. Borra två hål högst upp på benet in i toppen av såg hästen. Försänkt hål. Skruva 2 1/2-tums skruvar i toppen. Upprepa proceduren med de andra benen.

•Placera en gren eller stag, på insidan av benen. Borra hål, två på varje sida av kil, genom kanten av kil in i benen. Skruva 2 1/2-tums skruvar genom gren i benen. Upprepa processen på andra sidan.

•Ø två hål genom toppen in i kil. Skruva 2 1/2-tums skruvar genom hålen i gren. Upprepa processen på andra sidan.