Hur man gör stubbe stolar

Hur man gör stubbe stolar

Om du har en ful träd stubbe i din trädgård, förvandla det till en bit av konstverk som kommer att fånga uppmärksamheten hos alla som ser den. Du kan lägga till form och funktion i stubben genom att vrida det till en stubbe stol. Processen är enkel, och med hjälp av en vinkelslip, resultaten begränsas bara av din kreativitet.

Instruktioner

•Draw en 16-tums av 24-tums rektangel på stubben med en markör. Placera en smal kant på rektangeln där du vill på framsidan av din stol. Utrymmet på vänster och höger sida av rektangeln kommer att omfatta din armstöd, och utrymmet mellan den baksida kanten av stammen och rektangeln kommer att omfatta din ryggstöd.

•Ta bort virket från rektangeln med en vinkelslip. Börja längst fram och skär vertikala remsor i trä i en nedåtgående rörelse när du flyttar från höger till vänster. Efter att ha avslutat den första raden, fortsätta att arbeta tillbaka och över tills alla trä tas bort. Skära ner cirka 18 inches att skapa djup armstöd och ryggstöd. Du kan arbeta för att hålla kanterna släta för ett snyggare utseende, eller kan du hålla kanterna något robust för en rustik look.

•Coat av nakna trä (inte Barken) med tydliga polyuretan och en pensel för att skydda träet från uttorkning och roterande ljusgrå. Om du föredrar att låta stammen att torka ut och vända grå, avstå från detta steg. Låt minst 48 timmar innan sitter i stolen om du väljer att päls det.