Hur man gör rum för ett barn i en enrumslägenhet

Hur man gör rum för ett barn i en enrumslägenhet

Eftersom en enda sovrum erbjuder inget extra utrymme för ett barn att ha sin egen plats, kan en primitiv utrymme i hörnet av ett vardagsrum eller sovrum vara ditt enda alternativ. Att bli av med röran eller lagra extra möbler på annat håll finns sätt att frigöra ett område att skapa en dedikerad plats bara för barnet. Separata barnets område från resten av rummet med en privat skärm eller gardiner.

Declutter för att få utrymme

Ledigt utrymme är otroligt värdefull i en enda sovrum lägenhet, särskilt när du behöver lägga till en spjälsäng, barnets kläder och spädbarnsvård objekt. Gå igenom varje område av lägenheten och plocka upp alla artiklar tar upp utrymme som inte behöver vara där, till exempel förvaringslådor och plantera stativ. Ta bort skräp från skrivbord, bord och hyllor, kasta eller skänka onödiga objekt eller lägga saker som du vill behålla till en dedikerad lagring som en lagring bin eller skrivbord låda. Om det finns någon möbel som du kan göra utan, såsom en antik trä stol tar upp plats i ett hörn i vardagsrummet, erbjuda den till en vän, sälja det eller donera den till en värdig organisation. Om du har gott om objekt du inte behöver omedelbart och ingenstans att lagra dem, kan du hyra en förvaringsenhet, åtminstone tillfälligt. Om du hittar du inte missa objekten efter lagra dem i flera månader, kan du kasta eller skänka dem.

Konverterade garderob plantskola

Om din lägenhet har flera medelstora eller stora garderober eller en extra en i sovrummet, konvertera garderoben till en liten plantskola. Mäta måtten på garderoben för att se till att den har tillräckligt med utrymme för att passa en krubba. I så fall ta bort overhead hyllor och klädstång dinglar så inget ovan utrymmet där spjälsängen hör hemma. Ta bort allt från garderoben och hitta lagring för artiklar på andra håll, såsom i en annan garderob. En bokhylla eller tråd rack hyllor lagts till i ett hörn i sovrummet ger utrymme för att stash lagringsbehållare för objekt som skor eller vikta tröjor utan äter upp för mycket värdefull golvyta, eller du kanske kan lägga till extra högt upp hyllor i en befintlig garderob om den innehåller en modulär tråd hyllor system. En klädkammare ger tillräckligt utrymme för en blöja hink, gungstol och små dresser. I en liten garderob, stash barnets kläder och hygienartiklar i tyg lagringsbehållare under spjälsängen. Lägg till flyttbara Väggdekaler inuti garderoben med delfiner, stjärnor eller baby djur att göra utrymmet känns mer som en plantskola.

Skrymslen och formade hörn

Lägenheter i gamla byggnader eller i utrymmen som tidigare använts för ett annat syfte kan ha ovanligt formade skrymslen eller alkover med bara tillräckligt utrymme för att passa en krubba och några baby-relaterade tillbehör. Plats en kort bokhylla eller två runt det utrymme att göra det känns mer som en särskild plats och hålla krubba av Visa från resten av rummet, särskilt om utrymmet är i ett vardagsrum eller matsal. Om det finns ett fönster ovan skär det utrymme som låter i lite för mycket ljus för hennes naptime, skapa en primitiv nyans med en ljus-blockerande tyg eller täcka en bit av frakt skum för att passa fönstret med dekorativa tyg, med enheten när det är dags för barnets nap.

Dela utrymme

Sovrum, matsal och vardagsrum finns alla potentiella alternativ för en liten plantskola om inga andra utrymme finns för en krubba. Om du delar ditt sovrum med barnet, skapa en plantskola i ett hörn i sovrummet, placering krubba mot väggen. Lägga till en mobil ovanför spjälsängen eller flyttbara Väggdekaler i närheten så hon har något att titta på som hon ligger i sängen. Placera baby poster längs väggarna i samma hörn av rummet för att ge området en plantskola vibe och att göra det lättare att komma åt hennes förändrade bord och en byrå utan att köra över rummet. En bärbar rumsavdelare som en shoji skärm hjälper till att hålla krubba utom synhåll från en öppen sovrumsdörren.