Hur man gör rosor blommar med banan och kaffesump

Hur man gör rosor blommar med banan och kaffesump

Trädgårdsmästare söker ständigt efter sätt att göra sina rosor friskare och större. En hemlighet av framgångsrika ros trädgårdsmästare är så nära som ditt kök. Kaffesump har länge setts för deras bidrag till trädgård kompost och gödsel. Den kväverika trädgården är särskilt fördelaktig till syra-älskande växter som rosor. Kalium-rika banan skal mata rosor, stärka dem för att stå emot sjukdomen.

Instruktioner

•Kapa skala bananen i små bitar med en kniv. Använd inte hela banan, bara skal. Lagra peeling i en blixtlåsförsedd plastpåse i kylskåpet under en dag eller så tills du har tillräckligt att strö runt basen av en rosenbuske. Vänta inte tills de ruttnar för att distribuera dem. Du kan strö några peeling varje dag, om du har dem.

Alternativt kan begrava en hela bananskal precis under marken i varje rosenbuske. Som det bryts ned biologiskt, skal släpper kalium och matar rosenbuske.

•Collect överblivna kaffe grunder i en behållare. När du har flera koppar av utbränt grunder, lägga till kaffet i en hink med vatten.

•Pour kaffe och vatten blandningen runt basen av rosorna minst två gånger om året på våren och hösten. Du kan tillämpa det oftare om du vill, som kväve, fosfor och kalium är inte högre än du skulle hitta i bra kompost.

Alternativt strö torra kaffesump ovanpå marken runt basen av rosenbuske.

•Amend jorden runt rosorna på vanligt sätt. Banana peeling och kaffesump ger inte alla de näringsämnen som normalt finns i väl förberedda ros sängar.

Tips & varningar

  • Försumma inte att gödsla din rosor jord regelbundet. Med marken fisk gut gödselmedel är en bra källa av växtnäring och kommer inte att bränna dina rosor om du använder för mycket.